30.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 25, 2022

Bogați, în cea mai săracă localitate din țară! Primarul și viceprimarul din Necșești și-au acordat spor de 320 de milioane de lei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La Necșești, funcţiile de primar şi viceprimar pot dăuna grav sănătăţii, iar consecinţele par a fi dezastruoase. Au trăit-o pe pielea lor conducătorii administraţiei publice locale, care, pentru a mai reduce din riscurile funcţiilor, şi-au acordat spor pentru condiţii vătămătoare, în procent de 15% din salariul de încadrare. În total, 320 de milioane de lei vechi a fost suma încasată de primarul Bănăseanu Ilie Marian şi de viceprimarul Marian Ciobanu.
“Până în luna februarie 2017 a fost acordat și achitat, fără bază legală, persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, respectiv primarului și viceprimarului comunei Necșești, spor pentru condiții vătămătoare în cuantum de 15% din indemnizația brută lunară ”, se arată în raportul Curţii de Conturi Teleorman.
Cu alte cuvinte, la primăria Necșești, munca produce “greaţă şi vărsături” sau alte boli profesionale numai primarului şi viceprimarului. Ceilalţi salariaţi par imunizaţi la stresul zilnic iar bolile nu se lipesc de ei precum apa de gâscă.
Inspectorii Curţii de Conturi au mai descoperit că “în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, din bugetul comunei Necşești, s-au acordat și achitat nelegal membrilor Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, spor de dificultate, în cuantum de până la 50% din salariul de bază brut lunar sau din indemnizația bru,ă lunară a acestora”, prejudiciul adus bugetului local al comunei Necșești fiind estimat la suma totală de 380 de milioane de lei vechi.
Acum, din pământ, din iarbă verde, primarul Bănăseanu şi viceprimarul Ciobanu sunt obligaţi să dea înapoi cele 320 de milioane de lei vechi. Este o condiţie impusă de autoritatea statului ce a dispus “sistarea de îndată a acordării acestui spor necuvenit, pentru stabilirea întinderii prejudiciului și va recupera integral prejudiciul stabilit (inclusiv majorările întârziere calculate de la data efectuării plăților până la data recuperării în totalitate a prejudiciului).”
Nici angajaţii ce au obţinut bani din participarea la comisia de fond funciar nu vor scăpa de plata drepturilor necuvenite. Documentul impune, în mod clar, conducerii primăriei din Necșești sistarea plății sporului și recuperarea prejudiciului.

Contactat telefonic, primarul Ilie Marian Bănăseanu a declarat că vina nu îi aparține, iar în momentul în care Curtea a semnalat faptele de natură ilegală, a dispus sistarea și, după caz, recuperarea prejudiciului. Acesta a mai precizat că “sporul de antenă” a fost moștenit de la vechiul primar, că nu cunoștea situația, odată cu preluarea mandatului, fapt pentru care va înapoia bugetului de stat sumele încasate nejustificat. Totodată, edilul din Necșești a precizat că, la data la care se face referire, există instituită proprire asupra pensiei, cât și a indemnizației de consilier local, pentru fostul primar.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Un nou program de colectare al deșeurilor, în localitatea Drăgănești de Vede

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, ADI Managementul Deseurilor Teleorman informează că, de la 1 iulie 2022, se...

Articole similare