6.1 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI TELEORMAN: În 2018, doi străini au locuit ilegal pe teritoriul judeţului iar două societăți au fost sancționate pentru ca au angajat cetăţeni străini fără forme legal

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În cursul anului 2018, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Teleorman au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 553 de persoane, dintre care 302 din state terțe și 251 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați doi străini cu ședere ilegală, iar două societăți comerciale au fost sancționate pentru primirea la munca a unor cetățeni străini fără îndeplinirea condițiilor legale. De asemenea, polițiștii de imigrări au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale unor cetățeni străini care nu au respectat prevederile legale cu privire la regimul lor în România.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări -Biroul pentru Imigrări al județului Teleorman, în cursul anului 2018, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 553 de persoane, dintre care 302 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Republica Moldova, China , Liban, Siria și 251 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Bulgaria,  Italia și  Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 27 de  invitații depuse pentru străini din Liban, Siria, Pakistan, India, etc. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 26 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 26 avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 121  permise de ședere, dintre care 106 pentru ședere temporară și 15 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 24 de certificate de înregistrare și 2 cărți de ședere permanentă pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale și muncii ilegale a străinilor au fost organizate 48 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 2 străini intrați ilegal pe teritoriul României. Față de un străin s-a dispus măsura luării în custodie publică, iar până la îndepărtărea sa sub escortă a fost cazat în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Otopeni. La ieșirea din țară pe numele său a fost aplicată interdicția de a mai intra în România pentru o perioadă de 5 ani.  În  celălalt caz, persoana a solicitat o formă de protecție internațională, motiv pentru care a fost condus la Centrul pentru Solicitanții de Azil Giurgiu în vederea procesării cererii sale.

În perioada de referință, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Teleorman în cooperare cu lucratori ai I.T.M. Teleorman, au organizat mai multe activități specifice, ca urmare 2 societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 10000 de lei fiecare, pentru primirea la munca a unor straini fără îndeplinirea condițiilor prevazute de lege.

În anul 2018, polițiștii au  aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare