26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului.

Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a a avut ideea de a avea o zi internaţională a copilului, iar Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a acceptat-o şi a adoptat-o  în anul 1954.

În acelaşi an, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul că fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita Ziua Copilului.

În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie când a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.

De atunci s-a stabilit ca 1 iunie sa fie Ziua Internaţională a Copilului, mai ales în ţările comuniste.

Nu peste tot în lume, Ziua Copilului se sărbătoreşte pe 1 iunie, pentru UNESCO, de exemplu, Ziua Copilului este 20 noiembrie.

Ziua Internaţională a Copilului are la bază şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Cu acest prilej, elevi de la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare Alexandria, coordonaţi de doamnele: prof. Paula Achim, prof. Jeni Rănacu şi prof. coregraf Elena Enache, vor susţine un program artistic intitulat Curcubeul copilăriei şi vor surprinde bucuria de a fi copil în desene.

Vor fi vernisate expoziţiile:

  • Copilărie fericită-expoziţie de desene realizate de preşcolari de la Gradiniţa cu P.P. nr 6, coordonaţi de doamnele educatoare Alina Boangher, Marilena Mantia şi Nicoleta Georgescu
  • Imn copilăriei-expoziţie de carte din patrimoniul bibliotecii

Sunt invitaţi să sărbătorească la bibliotecă atât copii, cât şi adulţi, copilăria fiind pentru toţi un moment de neuitat.

La mulţi ani, tuturor copiilor!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare