31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

BASCHET FEMININ. Echipa CSS Alexandria este între favoritele la câştigarea titlului de campioană a României la Under 14

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Nu s-au stins ecourile remarcabilei performanţe a echipei de baschet feminin CSS Alexandria – recentă câştigătoare a unui nou titlu de campionă a României pentru categoria de vârstă Under 18-şi, iată, în săptămâna aceasta reprezentante ale aceluiaşi club sunt prezente la un alt turneu final. Evenimentul organizat de Federaţia Română de Baschet se desfăşoară în perioada 18-20 mai la Satu Mare. Participă opt formaţii care, anterior, au trecut de calificări şi turneele semifinale. Cele opt echipe sunt: CSS Alexandria, LAPI Dej, CSM VSK C Miercurea Ciuc, LPS Alba Iulia (în Grupa A), respectiv, CSS Nr. 6-Admar Bucureşti, CSU Braşov, LPS Satu Mare, Olimpia Bucureşti (Grupa B).

CSS Alexandria se numără între favoritele la medalii şi la această categorie de vârstă. Este generaţia sportivă de fete talentate, care sub îndrumarea profesorilor Costina Piperea şi Mădălin Piperea au deja în palmares titluri de campioane ale ţării, la minibaschet (Craiova-2014) şi la Under 13 (Alexandria-2015). Iubitorii acestui sport spectaculos nu au uitat, desigur, de frumoasa finală de anul trecut, când CSS a învins (64-55) o altă forţă din baschetul juvenil, CSU Braşov.

La Satu Mare alexăndrencele vin după un parcurs excelent, cu victorii în toate meciurile. Şi ce succese! La diferenţe care au ajuns de multe ori la diferenţe de 50, 60, 70, 80 de puncte. Apelând la exemple, ajungem la scorurile de 100-3 şi 83-6 cu ACS Sirius Tg.Mureş, 112-27 cu CSS Nr.1 Phoenix Constanţa sau 113-22 cu CSU Craiova. Este adevărat, între aceste grupări învinse categoric nu se află nicio participantă la turneul care începe miercuri în municipiul Satu Mare. Aici vor fi prezente echipe puternice, cu pretenţii la urcarea pe podiumul campionatului. Să sperăm că fetele talentate de la CSS vor aduce la Alexandria, după acest turneu final, un nou trofeu. În ediţia 2015-2016 a campionatului naţional Under 14 lotul CSS Alexandria a reunit junioarele Ana Lăcău, Daria Botorogeanu, Andreea Mazilu, Andreea Horlea, Alexandra Raicu, Luiza Radu Măgureanu, Alexandra Biet, Bianca Jianu, Diana Ciocoiu, Maria Florea, Erika Floroiu.

La Satu Mare, în grupă, CSS va juca cu LAPI Dej-miercuri, CSM VSK C Miercurea Ciuc-joi şi LPS Alba Iulia-vineri. Sâmbătă sunt programate semifinalele, iar duminică va avea loc finala.

ŞTEFAN STAN

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare