1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Bani pentru CJ Teleorman şi patru localităţi din judeţ. Sumele sunt pentru plata unor lucrări finanţate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 181.118.211,85 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 249 de obiective de investiţii realizate la nivel naţional prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Astfel, spun reprezentanţii miniterului, pentru etapa I, a fost plătită suma de 31.914.287,17 de lei pentru 38 de obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 149.203.924,68 de lei pentru 211 de proiecte de investiţii.
Conform documentului, circa 5,5 milioane de lei vor ajunge în judeţul Teleorman pentru plata unor lucrări aflate în derurale. Astfel, Condiliul Judeţean Teleorman va primi suma de 3.015.164 de lei pentru două proiecte, primăria Necşeşti- 374,926 de lei şi primăria Orbeasca-344.297 de lei. MDLPA a mai virat în conturile primăriilor din Şiliştea Gumeşti şi Ştorobăneasa suma de 1.095.441 de lei, respectiv 373.499 de lei.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare