10.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, februarie 24, 2024

Bani de la Guvern pentru Siliştea Gumeşti, Roşiori şi Drăcşenei, în vederea decontării unor lucrări finanţate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 336.856.652,07 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 386 de obiective de investiţii realizate la nivelul întregii ţări prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Astfel, precizează reprezentanţii ministerului, pentru etapa I, a fost plătită suma de 43.688.598,85 lei pentru 59 de obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 293.168.053,22 de lei pentru 327 de proiecte de investiţii.
Din suma totală, 5.876. 680 de lei vor ajunge în conturile a trei unităţi administrativ teritoriale din judeţul Teleorman. este vorba despre primăria Siliştea Gumeşti- 5.559. 198 delei, primăria Roşiori de Vede- 90.495 de lei şi primăria Drăcşenei- 226.986 de lei.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare