10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Bani de la Guvern pentru primăriile din Trivalea Moşteni şi Blejeşti. Suma alocată se ridică la 4 milioane de lei vechi

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a virat, la sfârşitul săptămânii trecute, suma de 84.501.108,82 lei, în vederea decontării facturilor pentru 152 de obiective de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
Şi de această dată, primăriile din judeţul Teleorman au fost date uitării. Pe lista publicată de către MDLPA se răgăsesc doar două unităţi administrativ teritoriale, este vorba despre Trivalea Moşteni, suma alocată fiind de 368.733 de lei şi Blejeşti cu 31,364 de lei.
Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 7.954.700,72 de lei pentru 19 obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 76.546.408,10 de lei pentru 133 de proiecte de investiţii.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare