29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Bani de la Guvern pentru municipiile Alexandria,Turnu Măgurele, CJ Teleorman şi primăria Izvoarele

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

2.741.407 lei este suma virată municipiilor Alexandria şi Turnu Măgurele, Consiliului Judeţean Teleorman şi primăriei din localitatea Izvoarele de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru achitarea lucrări efectuate prin PNDL. Cea mai mare sumă a primit-o CJ Teleorman, este vorba despre 1.317.195 de lei. În conturile municipiului reşedinţă de judeţ au ajuns 407.687 de lei, la Turnu Măgurele-200.785 de lei iar la primăria din comuna Izvoarele-815.738 de lei.
Marţi, 5 octombrie, MDLPA a virat suma de 181.983.442,38 lei, în vederea decontării facturilor pentru 291 de obiective de investiţii realizate la nivelul întregii ţări prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală.  Astfel, spun reprezentanţii ministerului, pentru etapa I, a fost achitată suma de 18.336.702,46 de lei pentru 31 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi în valoare de 163.646.739 de lei pentru 260 de obiective.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare