35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

Bani de la Guvern pentru CJ Teleorman şi primăria Ciuperceni. Sumele sunt destinate achitării unor lucrări realizate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La finele săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 219.017.120,27 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 263 de obiective de investiţii realizate la nivelul întregii ţări prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală . Potrivit unui comunicat de presă, pentru etapa I, a fost achitată suma de 19.251.202,51 de lei pentru 34 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi în valoare de 199.765.917,76 de lei pentru 229 de obiective.
Din suma totală, în judeţul Teleorman vor ajunge 3.541.146 de lei. În conturile Consiliului Judeţean Teleorman vor intra 1.375.402 de lei, banii necesesari achitării facturilor pentru două proiecte, iar primăria Ciuperceni va primi 2.165.761 de lei.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare