24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

Bani de la Guvern pentru Alexandria, Poeni şi Drăgăneşti de Vede. Sumele sunt pentru plata unor lucrări finanţate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a virat suma de 212.946.806,67 lei, în vederea decontării facturilor pentru 246 de obiective de investiţii realizate, la nivelul întregii ţări, prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Astfel, spun reprezentanţii ministerului, pentru etapa I a fost plătită suma de 35.078.798,17 lei pentru 25 obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 177.868.008,50 lei pentru 221 proiecte de investiţii. Din suma totală, 3.386.524 de lei vor ajunge în conturile a trei unităţi administrativ teritoriale din judeţul Teleorman. Este vorba despre primăria municipiului Alexandria (107.782 de lei), primăria Drăgăneşti de Vede (2.294.097 de lei) şi primăria Poeni (984.644).
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare