Atunci când vine vorba de bogăția gastronomică, roșiorenii demonstrează că ”au gust” pentru produsele sănătoase și de calitate. Iar comercianții prezenți la Bâlciul anual de la Roșiorii de Vede, eveniment ce se desfășoară în perioada 1-8 septembrie, au simțit pretențiile cumpărătorului. În consecință, la cel mai mare eveniment de acest gen din județul Teleorman, de pe grătarele încinse nu au lipsit micii, carnea de porc sau de pui, scăricica sau cârnații, produse asortate cu murături de sezon. Iar pentru gurmanzii cu pretenții, bucătarii au pregătit…fantezii culinare. adică purceluș la proțap, musai cu mărul în gură. Prețurile sunt acceptabile, cu mult sub cele întâlnite în alte bâlciuri din județ. După o asemenea masă copioasă, merge și ceva dulce. Așa că, pofticioșii au făcut coadă la tonetele cu gogoși, glazurate cu ciocolată, gem, zmeură sau fructe de pădure. Nici tradiționala vată pe bâț nu a lipsit sau înghețata vanilată.
Cei mici au avut și ei parte de distracție. Tiribombele s-au învârtit nebunește, sub țipetele de bucurie ale copiilor sau tinerilor. Iar pentru ”bătrâni”, meșterii au făurit oale, tuciuri sau străchini.
C.R.