Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016-30.12.2016, au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne şi produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi, şnitel mânzat, hamburger vită….); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, caşcaval afumat, caş bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, caşcaval afumat…) Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi toate judeţele tării.
În judeţul Teleorman bacteria a fost descoperită în mici vită oaie, comercializaţi la un hypermarket, în pasta de mici refrigerată, vândută la o carmangerie şi în caşcavalul, aflat pe raftul unui magazin alimentar.
Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control. Toate măsurile, întreprinse de către inspectorii sanitari veterinari în aceste cazuri, au fost făcute publice şi postate pe pagina de web a fiecărei Direcţii.