35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

Aproximativ 900 de teleormăneni, prezenţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Şase dintre ei au fost încadraţi pe loc

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Vineri, 20 mai 2022, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment care s-a desfăşurat, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor Locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.
Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi celor care doresc să se reorienteze profesional.
În vederea participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au fost contactaţi aproximativ 920 de agenţi economici, fiind identificate 665 locuri de muncă vacante.
Meseriile în care au fost anunţate locurile vacante pentru studii superioare sunt: administrator baza de date, ingineri în industria mecanică, alimentară, electrotehnica,proiectanţi, manageri, şef serviciu,etc.
Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru ocupaţiile:agent securitate, electrician de întreţinere şi reparaţii, contabil, lucrător comercial, mecanic, tâmplar, etc.
La eveniment au participat 880 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, iar În urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenţi, au fost selectate 133 persoane în vederea încadrării, iar 6 persoane au fost încadrate pe loc, în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor textile, fabricarea echipamentelor electrice, restaurante.
În ceea ce priveşte nivel de pregătire/studii au fost încadrate 2 persoane cu studii medii şi profesionale şi 4 persoane cu studii superioare.
Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfăşurării acestei burse.
În cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au obţinut informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către A.J.O.F.M Teleorman, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.
În cadrul acestei acţiuni au fost amenajate standuri separate pentru activităţile de: mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, economie socială, acordarea de informaţii privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenţie precum şi alte tehnici de identificare a unui loc de muncă şi au fost distribuite pliante, broşuri, flyere pentru promovarea serviciilor oferite de AJOFM Teleorman, precum şi a proiectelor implementate: Relaţia SPO cu angajatorii – eSPOR, Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.
De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Teleorman şi ai partenerilor sociali : ASOCIAŢIA PENTRU FORMARE, EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE EUROFED, SC UNIC SPORTS SRL CRAIOVA, ASOCIAŢIA INSTITUTUL PENTRU POLITICI SOCIALE .
Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate ne pot contacta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la telefon 0247/310155 sau e-mail: ajofm.tr@anofm.gov.ro

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare