12 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

APM Teleorman, apel către societăţile sau instituţiile din judeţ: “Transformă deşeurile în energie!”

Articole noi

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

“Transformă deşeurile în energie!” este titlul initiativei Recolamp, o campanie de responsabilitate socială şi de colectare selectivă a deşeurilor din echipamente de iluminat prin care becurile arse colectate capătă valoare pentru susţinerea unor cauze sociale. Primul proiect sprijinit este “Banca de Alimente”, iniţiat de Crucea Roşie Română cu mai mult de 10 ani in urmă.

În perioada 12 iunie-31 august 2020, la fiecare 300 de becuri arse depuse la punctele de colectare Recolamp, asociaţia donează către Crucea Roşie Română 90 de lei, suma necesară unei familii pentru a-şi asigura alimentele de bază pentru aproximativ o lună.

În contextual pandemiei COVID-19, din punct de vedere al colectării selective au scăzut cantităţile de deşeuri colectate în mediu institutional şi corporatist şi a crescut consumul de energie electrică, ambele ca urmare a posibilităţii de a lucra de acasă în acestă perioadă.

APM Teleorman face apel către toate companiile/instituţiile care generează deşeuri din echipamente de iluminat să le colecteze în recipientele puse la dispoziţie de Asociaţia Recolamp pentru a susţine cât mai multe familii, oferindu-le acces la alimente şi astfel şansa la un viitor mai bun. De asemenea, se contribuie la un mediu mai bun şi la creşterea nivelului de trai printr-un singur gest, acela al colectării selective. Acest lucru este important si pentru atingerea ţintei anuale de colectare şi reciclare pentru DEEE (deseuri electrice si electronice) care începând cu anul 2008 a fost de 4 kg/locuitor/an urmând ca rata de 65% din EEE-urile puse pe piaţa ( sau alternativ 85% din DEEE colectate), să poata fi atinsă, nu mai târziu de 14 august 2021.

Utilizatorii angajaţi în companii/instituţii la nivelul judeţului Teleorman care vor să recicleze becurile arse sunt invitaţi să-şi aducă contribuţia la susţinerea parteneriatului încheiat între Asociaţia Recolamp şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.

Anumite echipamente de lumină conţin mercur, un element chimic toxic şi dăunător, care în cazul în care nu sunt gestionate în mod corespunzător, aceste deşeuri pot provoca probleme de sănătate şi de mediu majore.

De aceea, reciclarea joacă un rol hotărâtor în găsirea unor soluţii alternative, reducându-se impactul asupra mediului, impact care nu este de neglijat.

DACĂ S-A ARS, RECICLEAZĂ-L!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Articole similare