31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

APIA Teleorman: Au fost autorizaţi la plata „finală” un număr de 2.400 fermieri cu valoare totală de 15,02 milioane lei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Începând cu 1 decembrie a.c. APIA a demarat procesarea şi autorizarea plăţii “finale” pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în cadrul Campaniei 2022. Până la această dată, 07.12.2022, au fost autorizaţi la plata „finală” un număr de 2.400 fermieri cu valoare totală de 15,02 milioane lei, respectiv 3 milioane euro. Comparativ cu anul 2021, cand pană la această dată au fost autorizaţi la “plata finală” un număr de 8.870 fermieri cu valoarea totală de 11,26 milioane euro, activitatea este putin intarziată urmare, pe de o parte a neimplementării în sistemul IACS, de către direcţia de specialitate IT/dezvoltator, a cerinţelor tehnice pentru gestionarea tuturor cererilor/schemelor de plată si, pe de altă parte, urmare unor probleme cu echipamentele de baze de date care, temporar, nu pot asigura performanta pentru utilizarea acestora la parametri normali. Se incearcă găsirea unei solutii pentru remedierea cat mai rapidă a problemei intampinate pentru a nu afecta sau afecta cat mai putin activitătile zilnice.
Urmare acestui incident, există riscul aparitiei de intarzieri in activitatea de autorizare a cererilor pentru plata finală pentru anul 2022, fată de aceeasi perioadă a anului trecut. Cauzele care au favorizat aparitia riscului vor fi eliminate in următoarele zile de către APIA prin Directia IT, astfel că activitatea va reintra rapid intr-un ritm normal de desfăsurare iar termenul legal de finalizare a plătilor aferente anului 2022, 30 iunie 2023, va fi cu sigurantă respectat. Suma totală autorizată la plată de APIA Teleorman din fonduri europene in perioada 16 octombrie-7 decembrie 2022, pentru suprafetele si animalele utilizate/detinute in cererile unice de plată, este de 56,83 milioane euro, respectiv 281,43 milioane lei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare