10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Amenzi pentru pădurarii din Ocolul Silvic Roşiorii de Vede. Prejudiciul se ridică la 2.268 de lei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 01-17 noiembrie 2021, reprezentanţii Gărzii Forestiere Bucureşti au efectuat acţiuni de verificare si control în suprafeţe din fondul forestier naţional, pe raza de activitate a mai multor ocoale silvice de stat şi private.
În urma controlului de fond efectuat în trupul de pădure Săftica situat în raza jud. Ilfov, fond forestier proprietate privată pentru care sunt asigurate serviciile silvice de pază de către Ocolul Silvic Muntenia, inspectorii de mediu au constatat un număr de 29 de cioate provenite în urma tăierilor ilegale, al căror volum total a fost de 69,388 mc iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 88923 lei. În acest caz vor fi sesizate organele de cercetare penală competente cu privire la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori.
De asemenea, a fost asigurată asistenţa în efectuarea controalelor de fond în 3 cantoane silvice în fondul forestier naţional proprietate publică a statului administrat de Ocolul Silvic Feteşti, situat în raza jud. Ialomiţa. În urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori tăiaţi ilegal al căror volum total a fost de 64,625 mc, iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 20009 lei. Valoarea prejudiciului a fost imputată pădurarilor titulari de canton.
Totodată, a fost asigurată asistenţa în efectuarea unui număr de 51 controale de fond în suprafeţe de fond forestier de stat şi privat, arondate la 2 cantoane silvice pentru care sunt asigurate serviciile silvice de către Ocolul Silvic Roşiori de Vede, situat în raza jud. Teleorman. În urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori tăiaţi ilegal al căror volum total a fost de 3,3 mc iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 2268 lei. Valoarea prejudiciului a fost imputată pădurarilor titulari de canton.
În urma verificării operatorilor economici cu privire la spaţiile de depozitare a materialelor lemnoase din raza de activitate a Gărzii Forestiere Bucureşti, în perioada menţionată au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 41000 lei, fiind confiscată o cantitate de 13,87 mc cherestea răşinoase şi 51,5 mc de lemn de foc.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare