21.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iunie 23, 2021

Amenzi de 9 miliarde de lei, aplicate de către Comisariatul Gărzii Naționale de Mediu Teleorman

Articole noi

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19. În ultima mea declarație politică am făcut vorbire...

Declaraţie de presă: Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic şi extractiv!

Pentru a venii în sprijinul angajaţilor care lucrează în condiţii deosebite de muncă, am votat favorabil, alături de colegii...

Bărbat din Roşiorii de Vede, cercetat pentru violenţă în familie şi încălcarea ordinului de protecţie

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Roşiori de Vede au dispus reţinerea unui bărbat în vârsta de 40...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În anul 2016, Comisariatul Judeţean Telorman al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 1105 inspecţii, dintre care 403 inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 702 inspecţii neplanificate. În cadrul inspecţiilor neplanificate, au fost înregistrate: 50 de controale efectuate în urma sesizărilor,  79 de controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 30 controale de identificare a unor obiective noi, 11 controale în urma autosesizării, 262 controale dispuse de Comisariatul General  al Gărzii Naționale de Mediu,, 160 controale de verificare a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, 105 controale cu alte autorităţi, în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judetean și 5 controale pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului.

Din cele 1105 controale şi inspecţii realizate în cursul anului trecut, 965 de controale au fost efectuate  în domeniul controlul poluării mediului şi 140 controale în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate.

În urma acestor acțiuni de control, au fost aplicate  85 de sanţiuni contravenţionale, din care 29 avertismente şi 56 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 886 000 lei. Totodată, au fost transmise 3 propuneri de suspendare a autorizaţiei de mediu către Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman şi a fost înaintată o sesizare către organele de cercetare penală.

Precizăm că în anul 2015, au fost aplicate un număr de 46 sancţiuni contravenţionale, din care 8 avertismente şi 38 amenzi contravenţionale în valoare de 444.700 lei.

CJ Teleorman al GNM, în calitate de corp specializat de inspecţie şi control, este responsabilă cu verificarea modului de conformare la legislaţia privind protecţia mediului a proiectelor solicitanţilor/beneficiarilor de fonduri din PNDR 2007-2013 şi 2014-2020, contribuind astfel la buna gestionare a fondurilor europene. În acest sens, în anul 2016 CJ Teleorman a efectuat un număr de 79 inspecţii.

În exercitarea atribuţiilor privind protecția mediului, GNM cooperează cu autorităţi şi instituţii publice ale statului, ale administraţiei publice centrale şi locale, cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu persoane juridice şi/sau fizice, în limitele prevederilor legale în vigoare, şi îşi desfăşoară activitatea în mod independent sau în colaborare cu acestea, pe baza protocoalelor încheiate.

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19. În ultima mea declarație politică am făcut vorbire...

Articole similare