16.1 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Ambulanţe noi pentru judeţul Teleorman

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Astăzi, 17 decembrie 2018, în parcarea Consiliului Judeţean Teleorman, a avut loc predarea oficială a unui prim lot de 9 ambulanţe noi, repartizat judeţului Teleorman.

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, a prefectului de Teleorman, Florinel Dumitrescu, şi a celor cinci primari ai municipiilor şi oraşelor din judet, şapte autosanitare au fost predate Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Alte două ambulanţe au intrat în dotarea SMURD Teleorman. La eveniment a participat şi conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean, a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria.

Dotarea cu ambulanţe noi va creşte capacitatea de reacţie şi răspuns în situaţii de urgenţă şi este parte a programului derulat la nivel naţional de Guvernul României prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea îmbunătăţirii serviciilor acordate prin sistemul integrat de urgenţă.

Într-o primă etapă a programului, pâna la sfârşitul acestui an, la nivel naţional, 420 de ambulanţe vor fi repartizate către serviciile de ambulanţă judetene şi SMURD. 300 dintre acestea sunt de tip B 4X2, iar 120 sunt ambulanţe SMURD 4X4. Autospecialele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. Prin acest program, în primul semestru din anul 2019 vor mai fi repartizate alte 75 de ambulanţe tip B 4X2 şi 385 de autospeciale tip B 4X4, la care se adaugă şi 122 de autospeciale tip C.

În cadrul programului POR 2014-2020, Guvernul României a semnat şapte contracte de finanţare pentru achiziţionarea a peste 1300 de ambulanţe, valoarea toatală a contractelor ridicându-se la 558.903.141,45 lei.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare