22.1 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

AJPIS Teleorman: 30 de dosare pentru acordarea indemnizaţiei de urmaş, în cazul unor persoane persecutate politic sau deportate

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Agenţia Judeţeană Pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Teleorman a achitat prestaţii în sumă de 25.887.334 lei, pentru un număr de 91.923 beneficiari, sumă ce include şi taxele poştale aferente. În aplicarea prevederilor D.L.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonierat, în luna iulie 2021 au fost depuse un număr de 30 dosare, având ca obiect acordarea indemnizaţiei de urmaş.
În domeniul formării profesionale a adulţilor în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.129/2000 şi a Normelor Metodologice aprobate prin H.G. nr. 522/2003 s-au înregistrat 300 contracte între cursanţi şi furnizorii de formare profesională. Instituţia judeţeană a primit 39 formulare din Franţa, Germania, Belgia, Marea Britanie, pentru întocmirea documentaţiilor necesare pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene şi desfăşoară o activitate într-un stat membru.
Pentru deschiderea drepturilor la alocaţie de stat pentru copiii născuţi în alte state membre ale UE s-au depus un număr de 214 dosare iar prin Inspecţia Socială s-au efectuat verificări la 4 UAT-uri.De asemenea, s-au efectuat anchete sociale pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă. În perioada 1-30 august 2021 au fost primite şi procesate cererile pentru acordarea indemnizaţiei Covid-19 în cazul reducerii temporare a activităţii pentru toţi profesioniştii, conform OUG nr.132/2020.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare