39.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 12, 2024

AJOFM Teleorman: În perioada ianuarie – noiembrie 2023, au fost încadrate în muncă 5.074 persoane

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Activitatea de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se desfăşoară pe baza Programului naţional pentru ocuparea forţei de muncă elaborat anual de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă și aprobat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Obiectivul general al Programului judeţean pentru ocuparea forţei de muncă în anul 2023 este încadrarea în muncă a cel puţin 6000 persoane.

Ca urmare a implementării programului de ocupare, în perioada ianuarie – noiembrie 2023, au fost încadrate în muncă 5.074 persoane (84,57%), din care:

  • 679 şomeri ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii;
  • 139 şomeri ca urmare a cursurilor de formare profesională organizate de agenţie;
  • 256 şomeri prin măsuri de stimulare-facilităţi acordate şomerilor (163 şomeri indemnizaţi prin acordarea de alocaţii dacă se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare; 54 şomeri neindemnizaţi beneficiari de primă de activare; 38 şomeri indemnizaţi care s-au angajat prin stimularea mobilităţii forţei de muncă și un absolvent de învățământ prin acordarea primei de inserție).
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare