10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

AJOFM Teleorman: 3.043 de persoane şi-au găsit de lucru, în prima jumătate a anului 2021

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada ianuarie-iunie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 3.043 persoane, dintre care 1.400 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1.488 au peste 45 de ani, 621 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 494 sunt tineri sub 25 de ani, iar 440 au între 25 şi 35 de ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.237 provin din mediul urban, iar 1.806 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.282), urmat de cei cu studii gimnaziale – 870 persoane, profesionale/arte si meserii – 748 persoane, apoi de cei cu studii universitare 104 persoane si de cei cu studii postliceale în număr de 21 si de cei cu studii primare – 18 persoane.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 2.365 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în perioada ianuarie-iunie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.196 persoane.
Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, puteţi accesa www.teleorman.anofm.ro.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare