35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

AJOFM Teleorman: 27 Mai 2024-O masă rotundă de succes dedicată economiei sociale

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În fiecare an, luna Mai marchează un moment important pentru economia socială, fiind dedicată promovării şi sprijinirii iniţiativelor care aduc beneficii comunităţilor şi persoanelor vulnerabile. În acest context, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman şi-a reafirmat angajamentul faţă de dezvoltarea şi susţinerea economiei sociale prin intermediul Compartimentului Economie Socială, organizând luni, 27 Mai 2024, o masă rotundă la sediul instituţiei.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai întreprinderilor sociale, autorităţilor locale, ONG-uri şi alte entităţi implicate în promovarea economiei sociale. Scopul principal al întâlnirii a fost mediatizarea prevederilor legale referitoare la atestarea şi certificarea entităţilor de economie socială, precum şi informarea participanţilor cu privire la recentele modificări aduse cadrului legal aplicabil domeniului.

În deschiderea evenimentului, a fost subliniată importanţa economiei sociale pentru dezvoltarea comunităţilor locale, evidenţiindu-se contribuţia semnificativă la crearea de locuri de muncă şi la integrarea persoanelor vulnerabile în activităţi economice şi sociale.

De asemenea, au fost prezentate exemple de succes ale unor întreprinderi sociale locale, care reinvestesc 90% din câştigurile obţinute în activităţi cu caracter social sau care implică direct persoanele vulnerabile. Participanţii au avut ocazia să discute despre provocările şi oportunităţile din domeniul economiei sociale şi să împărtăşească bune practici.

Compartimentul Economie Socială din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman facilitează atestarea întreprinderilor de economie socială conform prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia socială. Economia socială, definită ca un ansamblu de activităţi organizate independent de sectorul public, are ca scop servirea interesului general şi al colectivităţilor, precum şi sprijinirea persoanelor din grupuri vulnerabile.

Acţiunea de luni, 27 Mai 2024,  face parte dintr-o serie de iniţiative de informare, mediatizare şi promovare a domeniului economiei sociale, cu scopul de a creşte nivelul de înţelegere şi conştientizare a oportunităţilor şi contribuţiilor acestui domeniu la prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman la adresa str. Dunării, nr. 1, Alexandria, jud. Teleorman, telefon: 0247/310155.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare