1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Adrem şi Energobit se alătură proiectului Ucenic Electrician, desfăşurat din 2016 de Distribuţie Oltenia

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După aproape 6 ani de la debutul proiectului, Distribuţie Oltenia atrage şi alţi Supereroi parteneri în proiectul Ucenic Electrician. Doi dintre cei mai importanţi colaboratori  tradiţionali, Adrem şi EnergoBit vor îmbrăca mantia eroilor şi susţin performanţa celor 300 de elevi din proiect.

Ca urmare a colaborării, elevii şi profesorii din program vor beneficia şi de alte programe de dezvoltare personală, recunoscute la nivel internaţional, prin colaborarea cu Fundaţia The Duke of Edinburgh’s International Award România, în plus faţă de cele 4 ateliere deja incluse în proiect, desfăşurate de Fundaţia Progress.

În calitate de Supereroi, partenerii ADREM şi EnergoBit se alătură proiectului începând cu ianuarie 2022 şi vizează sprijinirea elevilor din anul şcolar 2021-2022. Colaborarea dintre Distribuţie Oltenia, ADREM[i] şi Energobit vine în sprijinirea domeniului electric care duce lipsă de specialişti dar şi de oportunităţi de dezvoltare a tinerilor proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii.

În acest sens cei 2 parteneri vor asigura:

  • ateliere de dezvoltare derulate alături de Fundaţia The Duke of Edinburgh’s International Award Romania,
  • selectarea anuală a câte 4 Ucenici Electricieni/fiecare companie pentru stagiul de practică/angajare,
  • implicarea şi participarea partenerului în activităţile de practică: Clubul de practică, Trofeul Ucenic Electrician, etc.

 „Misiunea noastră este de a produce un impact pozitiv în comunitate. Pentru că unde-s mulţi puterea creşte am decis să deschidem porţile proiectului şi pentru alţi agenţi economici care sunt şi ei viitori angajatori ai elevilor pe care programul Ucenic Electrician îi pregăteşte. Ne preocupă foarte mult dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor noştri, de aceea am lărgit sfera de pregătire prin aducerea unui partener educaţional internaţional în proiect (Fundaţia The Duke of Edinburgh) şi extinderea zonelor de practică. Acum, prin activităţile desfăşurate de Adrem şi EnergoBit pentru Distribuţie Oltenia, elevii vor avea acces şi la o altă arie profesională, externalizată de noi colaboratorilor: montarea şi demontarea unui contor, repararea echipamentelor electrice defecte, etc..”, Eugen Butoarcă, CEO Distribuţie Oltenia.

Credem că avem o responsabilitate faţă de cei care reprezintă viitorul industriei de energie,  să-i ajutăm să-şi dezvolte capacităţile şi să le oferim acces la o educaţie cât mai bună. Ne bucurăm să continuăm parteneriatul dintre Grupul Adrem şi Distribuţie Oltenia pentru programul Ucenic Electrician în care formăm viitorii specialişti de care ţara noastră are atâta nevoie.”, Corneliu Bodea, CEO ADREM.

Suntem întotdeauna deschişi spre iniţiative care susţin comunitatea şi încercăm să ne aducem aportul cum putem noi mai bine prin intermediul resurselor de care dispunem. Atât noi, în cadrul  EnergoBit, cât şi Distribuţie Oltenia, prin prisma acţiunilor pe care le desfăşurăm, suntem ghidaţi de valori comune şi căutăm să ne îndreptam sprijinul înspre proiecte din domenii precum sănătatea, educaţia, conservarea mediului şi dezvoltarea locală, direcţii extrem de importante în a construi un viitor mai bun, mai sigur, mai sustenabil.” Dept. de Marketing, EnergoBit

 Acum, mai mult ca niciodată, tinerii au nevoie de resurse, de sprijin şi de cadrul necesar pentru a-şi dezvălui şi descoperi potenţialul. Este nevoie să fie rezistenţi la schimbare şi capabili să rezolve probleme şi să comunice eficient. Programul Award Fundaţiei The Duke of Edinburgh’s International Award Romania ajută tinerii să îşi formeze abilităţile de care au nevoie şi să descopere potenţialul lor, devenind pregătiţi pentru lumea de astăzi şi de mâine.

Fiecare participant în programul The Duke of Edinburgh’s International Award se înscrie la unul dintre cele trei niveluri:Bronz, Argint şi Aur, şi îşi alege câte o activitate din fiecare dintre cele 4 secţiuni:Abilităţi Personale, Voluntariat, Activităţi Fizice şi Aventură. Cu sprijinul adulţilor pregătiţi, participanţii îşi ating obiectivele de la fiecare activitate şi, la finalizarea nivelului ales, primeşte o recunoaştere publică în cadrul ceremoniilor de premiere, organizate la nivel local sau la nivel naţional, găzduită de MS Margareta, Custode al Coroanei Române.

“Fiecare oportunitate de a reuşi şi de a fi recunoscut este una care ar putea să schimbe viaţa tinerilor, de aceea sunt foarte fericită să fiu Patronul programului The Duke of Edinburgh’s International Award în România. În această misiune, atât Familia Regală cât şi eu însămi, vom fi partenerii programului implicaţi. Ceea ce face echipa Award este mai mult decât un ajutor de a construi vieţi-este un ajutor de a construi şi întări noile generaţii de care România are nevoie pentru propriul ei viitor.” Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române” The Duke of Edinbrugh

Noul an promite continuarea activităţii extracurriculare începută în 2021, care reprezintă un plus în formarea viitoarei generaţii de specialişti în domeniul energiei. Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician accesaţi: https://ucenicelectrician.ro/.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare