22.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie, desfăşurate de poliţiştii teleormăneni

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Peste 280 de persoane legitimate, 79 de obiective şi peste 160 de autovehicule au fost verificate de poliţişti în cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore la nivelul judeţului Teleorman, acţiuni de informare şi verificare a respectării măsurilor de protecţie, scopul vizat fiind prevenirea şi combaterea infectării, precum şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La data de 1 februarie a.c.,  sub autoritatea prefectului, peste 100 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, poliţişti locali, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului au acţionat, în principal, în zonele aglomerate din judeţ – pieţe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, dar şi în trafic – pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane şi mărfuri, precum şi respectării măsurilor sanitare.
În cadrul celor 10 acţiuni punctuale organizate, poliţiştii teleormăneni au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. Astfel, au fost verificate 79 de obiective, au fost legitimate nu mai puţin de 280 de persoane şi verificate peste 160 autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă.
Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acţiunilor puctuale au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3.500 de lei, poliţiştii reamintindu-le cetăţenilor principalele măsuri dispuse de autorităţi în acest context.

Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi masca de protecţie şi să nu vă expuneţi la riscuri!

Vă reamintim că a fost instituită obligaţia purtării măştii de protecţie, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise.
De asemenea, reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spaţii închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât şi în spaţii deschise, motiv pentru care vă rugăm să respectaţi prevederile legii; în situaţia în care se va constata că această interdicţie este încălcată, vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale.

Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci de a determina cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecţie sanitară.

Menţionăm că sancţiunile se aplică de către poliţişti doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabileşte prin evaluarea obiectivă a fiecărei situaţii constatate.
În contextul actual, poliţiştii teleormăneni recomandă să conştientizaţi importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru limitarea riscului de infectare şi transmitere.

Astfel de acţiuni vor continua.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare