-1.5 C
Judeţul Teleorman
miercuri, februarie 8, 2023

Acțiune derulată de Partida Romilor “Pro-Europa” Teleorman pentru prevenirea și limitarea virusului Covid-19

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

“Educație, prevenție și pregătirea comunităților de romi privind Covid-19” este acțiunea în cadrul căreia echipa Partidei Romilor ”Pro-Europa” Teleorman a desfășurat o serie de activități, în localitățile cu pondere mare de romi din judet ( Conțești, Bujoru,  Smârdioasa, Ștorobăneasa,  Mârzănești, Drăgănești Vlașca, Lisa, Prundu, Poeni și  Lunca), în vederea informării și consilierii cetățenilor de etnie roma, despre respectarea măsurilor de protecție adoptate de către autorități, în contextul pandemiei cu care ne confruntăm.

Având în vedere ca în ultima perioadă s-a constatat o relaxare a populației în legătură cu măsurile de protecție individuală, lucru ce nu ar trebui să se întâmple, deoarece pericolul încă nu a trecut, fiind foarte prezent în toate zonele din țară, inclusiv în județul Teleorman, populația trebuie încurajată să utilizeze mijloacele de protecție individuala, dar și să păstreze distanțarea fizică.

În cadrul acțiunii, au avut loc întâlniri cu primarii din localitățile respective, directori de școli,  mediatorii școlari, experți pentru problemele romilor, profesori de limba romani. Este foarte important ca în aceste momente deosebite pentru întreaga comunitate, fiecare membru să perceapă sprijinul autorităților și, mai ales, să înțeleagă faptul ca suntem cu toții de aceeași parte a baricadei, în lupta împotriva răspândirii virusului Covid 19.

De asemenea s-a inițiat sau, dupa caz, s-a consolidat dialogul dintre comunitățile de romi reprezentate de Asociația Partida Romilor “Pro–Europa” și autoritățile și instituțiile administrației publice, precum Instituția Prefectului,  primarii, DSP, ISJ, în scopul prevenirii și limitării răspândirii epidemiei de Covid-19, iar în localitățile mai sus amintite au fost distribuite pliante cu principalele măsuri pe care fiecare cetățean trebule să le adopte.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Comuna Măldăeni a primit o nouă tranşă pentru decontarea unor lucrări finanţate prin programul ”Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 4.425.038,88 de lei, în vederea decontării facturilor pentru...

Articole similare