10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Abateri financiar contabile, de peste 39 de milioane de lei, la primăria Pietroşani

Articole noi

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cheltuieli peste limitele maxime aprobate prin bugetul local, finanţarea echipei de fotbal fără bază legală sau decontarea nejustificativă a unor chetuieli cu serviciul de gospodărire a apei, sunt doar câteva dintre neregulile constatate de către inspectorii Curţii de Conturi, la primăria Pietroşani. Conform raportului, abaterile financiar contabile se ridică la peste 39 de milioane de lei.
“În exerciţiile bugetare 2018-2019, au fost decontate fără bază legală, din bugetul local, contravaloarea unor finanţări nerambursabile acordate unei asociaţii sportive-persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, în baza unor contracte de asociere încheiate între această asociaţie şi comuna Pietroşani, fără respectarea prevederilor legale referitoare la regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice. În exerciţiul bugetar 2019, U.A.T.C. Pietroşani a decontat din bugetul local contravaloarea cheltuielilor de operare necesare funcţionării şi exploatării serviciului de gospodărire a apei, fără ca aceste cheltuieli să fie recuperate în totalitate prin încasarea de la utilizatorii acestui serviciu”, se specifică în document.
Reprezentanţii Curţii de Conturi Teleorman au decis recuperarea prejudiciului produs bugetului local al comunei Pietroşani, de 60.000 de lei, prin plăţile nelegale efectuate în perioada exerciţiilor bugetare 2017-2019, reprezentând contravaloarea apei potabile consumate de către utilizatorii serviciului public de alimentare cu apă, fără ca nivelul tarifului practicat către utilizatori să acopere cheltuielile efectuate din bugetul local pentru funcţionarea acestui serviciu.
Totodată, trebuie recuperat prejudiciul produs bugetului local al comunei Pietroşani, prin plăţile efectuate către o asociaţie sportivă-persoană juridică de drept privat, în valoare de 65.000 de lei, fără respectarea prevederilor legale privind finanţarea activităţilor sportive din fonduri publice.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Articole similare