19.1 C
Judeţul Teleorman
luni, martie 27, 2023

A început tipărirea cardurilor de energie. Beneficiarii ajutorului de 1.400 lei vor primi plicul acasa de la 1 februarie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Distribuţia cardurilor pentru tranşa I are loc între 1-28 februarie, iar plăţile se vor putea efectua de la 20 februarie. Cardurile alocate se vor putea utiliza până la 31 decembrie 2023. Din bugetul de 4 miliarde de lei vor fi sprijinite 4 milioane de persoane din medii vulnerabile din România. Ministrul Marcel Ioan Boloş şi preşedintele Compania Naţională Poşta Română, Valentin Ştefan, au efectuat miercuri o vizită de lucru a Fabrica de Timbre, cu ocazia startului procesului de printare şi împlicuire a cardurilor de energie acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile, pentru plata facturilor la energie. Ajutorul pentru plata facturilor se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare. Prin intermediul acestor vouchere se vor putea achita facturile pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie în perioada 1-28 februarie 2023.
Plăţile se vor putea efectua după următorul calendar: pentru tranşa I-valoare de 700 lei în perioada 20.02.2023-30.06.2023; pentru tranşa II-valoare de 700 lei în perioada septembrie 2023-31.12.2023.
Potenţialii beneficiari vor fi înştiinţaţi dacă s-au descoperit situaţii care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, numărul de call center-ul pentru care Poşta a mobilizat peste 50 de angajaţi, unde vor primi informaţii suplimentare şi vor fi îndrumaţi, dacă situaţia poate fi corectată.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

“Canalizare şi staţie de epurare”, în Poeni, şi “Modernizare drumuri în Ştorobăneasa”, prin programul ”Anghel Saligny”

La finele săptămânii trecute, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 53 de noi contracte de...

Articole similare