8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

A început procesul în care Nicolae Bădănoiu, primarul din Videle, este acuzat de luare de mită

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Astăzi, la Tribunalul Teleorman, are loc primul termen al procesului în care Nicolae Bădănoiu, primarul orașului Videle, este acuzat de complicitate la luare de mită. Alături de edilul șef, parte în proces este și Marius Nedelcu, fost viceprimar al urbei, cel care, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, ar fi intermediat afacerea.

Până la această dată, primarul Bădănoiu a atacat rechizitoriul Parchetului, la Curtea de Apel București, însă magistrații au respins solicitarea.

„La începutul lunii iulie 2015, Nedelcu, în calitate de viceprimar, a pretins inițial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denunțător în cauză), căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanțat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în orașul Videle. Deși omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul că prețul de execuție, în condițiile legale de respectare a normativelor tehnice, depășea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu i-a transmis denunțătorului că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus și că acest plafon nu poate fi depășit sub nicio formă. Totodată, viceprimarul a lăsat de înțeles că lucrările proiectului puteau să fie efectuate formal și superficial. În perioada imediat următoare, în vederea primirii sumelor de bani cu titlu de mită, Nedelcu a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat care a avizat factura fictivă în valoare de 10.000 lei, a dispus efectuării plății și întocmirea ulterioară a unui referat suplimentar pentru o diferență de 4.200 lei și a exercitat presiuni asupra denunțătorului, prin ‘obligarea’ acestuia la respectarea condițiilor din caietul de sarcini, deși primarul orașului Videle cunoștea că acesta din urmă nu le poate îndeplini. Astfel, în condițiile de mai sus, denunțătorul a remis lui Florin Marius Nedelcu suma de 23.000 lei, urmând ca ulterior să-i dea și diferența”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare