29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

A fost reintrodus şomajul tehnic. Salariaţii din Teleorman pot primi o indemnizaţie de 75% din salariul de bază

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Prin Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a reintrodus măsura şomajului tehnic. Cu alte cuvinte, angajaţii pot primi o indemnizaţie de 75% din salariul de bază pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă.

Categorii de beneficiari:

  • Salariaţii angajatorilor care întrerup activitatea temporar, total sau parţial, în contextul creşterii incidentei răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 şi al măsurilor pentru dimuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
  • Salariaţii angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu excepţia salariaţilor aflaţi în concediu medical şi care primesc indemnizaţia de asigurări sociale.

Indemnizaţia şomaj tehnic se calculează pentru numărul de zile în care activitatea a fost suspendată, dar nu mai târziu de 31 decembri 2021 şi este supusă impozitării şi plăţţii contribuţiilor sociale obligatorii, cu excepţia contribuţiei asiguratorie pentru muncă, conform prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare