22.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

A fost reintrodus şomajul tehnic. Salariaţii din Teleorman pot primi o indemnizaţie de 75% din salariul de bază

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Prin Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a reintrodus măsura şomajului tehnic. Cu alte cuvinte, angajaţii pot primi o indemnizaţie de 75% din salariul de bază pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă.

Categorii de beneficiari:

  • Salariaţii angajatorilor care întrerup activitatea temporar, total sau parţial, în contextul creşterii incidentei răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 şi al măsurilor pentru dimuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
  • Salariaţii angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu excepţia salariaţilor aflaţi în concediu medical şi care primesc indemnizaţia de asigurări sociale.

Indemnizaţia şomaj tehnic se calculează pentru numărul de zile în care activitatea a fost suspendată, dar nu mai târziu de 31 decembri 2021 şi este supusă impozitării şi plăţţii contribuţiilor sociale obligatorii, cu excepţia contribuţiei asiguratorie pentru muncă, conform prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare