5.3 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

A demarat cursul de Management de proiect, oferit gratuit liceenilor din Alexandria, prin proiectul „Young Project Manager in CBC area”

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În această perioadă, tineri liceeni din Alexandria participă la cursul de Management de proiect, organizat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider al proiectului „Young Project Manager in CBC area” („Tânăr Manager de proiect în aria transfrontalieră”), finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.
Programul de formare se derulează pe parcursul a cinci zile (20 – 24 noiembrie) la Hotel Rustic și este destinat unui număr de 25 de liceeni de clase terminale (clasele a XI-a și a XII-a). Participanții au fost aleși în urma unui proces de selecție dintr-un număr total de peste 50 de tineri care și-au manifestat interesul de a beneficia de această oportunitate de instruire oferită gratuit în cadrul proiectului, prin înscrierea la curs pe platforma web www.esummerjobs.eu. Selecția a fost realizată ținând cont de mediile obținute în anul școlar anterior, precum și de activitățile extracurriculare derulate.
Tinerii beneficiari ai programului de formare în domeniul Managementului de proiect sunt elevi care studiază în cadrul următoarelor instituții de învățământ: Liceul Teoretic „Constantin Noica” (1 elev), Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (6 elevi), Colegiul Național „Alexandru Dimitrie Ghica” (7 elevi), Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” (2 elevi) și la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” (9 elevi).
În cadrul acestui curs de instruire, liceenii vor dobândi competențe profesionale importante în domeniul Managementului de proiect, temele abordate de lectori fiind legate de: Inițierea unui proiect, importanța identificării și analizei părților interesate, planificarea conținutului, duratei și costurilor unui proiect, identificarea rolurilor și comunicarea în echipa de proiect, identificarea și analiza riscurilor, luarea deciziilor în proiecte, monitorizarea, controlul și încheierea proiectului.
Cei doi traineri ai cursului, care au o vastă experiență în domeniu, folosesc metode moderne de formare, conform strandardelor PMI (Project Management Institute), bazate pe aplicabilitate imediată. Printre metodele folosite de lectori se numără: expuneri, discuții ghidate, discuții în grupuri de lucru, studii de caz, chestionare, videoclipuri, dezbateri, simulări și jocuri. Utilizând instrumente de comunicare moderne și interactive (clipuri video/fotografii), în cadrul cursului sunt prezentate cazuri/ spețe reale întâlnite în mediile public și privat, domenii ce au ca rol pregătirea participanților pentru viitorul loc de muncă sau pentru o viitoare afacere, dacă vor opta pentru a-și întemeia propria firmă. La finalul programului de formare, tinerii liceeni vor primi diplome de participare.
Proiectul „Young Project Manager in CBC area” – cod ROBG 146, în cadrul căruia este organizat cursul de instruire, este implementat pe o perioadă de doi ani, de către Asociația AISSER Călărași, împreună cu Asociația Eurointegra și Asociația Danube Alternative din Bulgaria și este finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 4 „O regiune calificată și incluzivă”.
Pentru a afla mai multe informații despre proiect și despre cursul de instruire, vă invităm să accesați pagina de internet www.esummerjobs.eu, precum și paginile de Facebook AISSER Călărași și Esummerjobs sau direct – persoană de contact: Andrei STOIAN, Manager de Proiect – e-mail: office@aisser.ro.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare