29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

99 de cazuri de consum ilicit de energie electrică în Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

CEZ Distribuţie, venind în sprijinul consumatorilor de energie electrică, a organizat un număr de 3981 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de către consumatorii casnici şi agenţii economici, în intervalul aprilie-iunie 2016.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale şi pierderi de vieţi omeneşti şi are impact direct asupra calităţii alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Peste 3981 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie-iunie 2016.

Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determină variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice şi respectând prevederile legale in vigoare.

Departamentele specializate din cadrul CEZ Distribuţie organizează acţiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii caracterului infracţional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcţionarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalaţiilor energetice, executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

Subliniem de asemenea necesitatea verificării periodice a funcţionării grupului de măsurare a energiei electrice şi informarea de urgenţă a operatorului de distribuţie, prin canalele existente (nr. unic de telefon 0251-929, adresă poştă electronică cez_crc@cez.ro), în cazul în care se observă orice nereguli privind funcţionarea acestuia.

În cele 7 judeţe în care operează CEZ Distribuţie au fost verificate 3981 locuri de consum şi au fost identificate 758 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite după cum urmează:

  • Argeş-94 cazuri;
  • Dolj-355 cazuri;
  • Gorj-30 cazuri;
  • Mehedinţi-57 cazuri;
  • Olt-67 cazuri;
  • Teleorman-99 cazuri;
  • Vâlcea-56 cazuri.

Este în interesul şi beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929, pentru ca aceste situaţii, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecţi, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienţilor, precum şi identitatea acestora sunt confidenţiale pe tot parcursul acţiunilor departamentului specializat.

Pentru mai multe informatii despre gestionarea suspiciunilor de intervenţii neautorizate în instalaţiile operatorului de distribuţie, puteţi accesa website-ul www.cez.ro.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare