10.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

84 de primării din judeţ, sancţionate de către comisarii Gărzii de Mediu Teleorman

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 01 ianuarie-31 decembrie 2018, Comisariatul Judeţean Teleorman al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr de 1.034 controale, dintre care 256 planificate, la obiective economice cu impact semnificativ asupra mediului, şi 778 privind identificarea de obiective noi, în urma autosesizării GNM, pentru respectarea condiţiilor impuse de legislaţia în vigoare sau pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului.

Lipsa solicitării sau obţinerii actelor privind protecţia mediului, nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, neasigurarea colectării selective a deşeurilor şi depozitarea necorespunzătoare sau degradarea suprafeţelor de teren agricol prin scurgeri accidentale au fost principalele neconformităţi identificate în urma acţiunilor de control.

Totodată, inspectorii Gărzii au constatat că anumite administraţii publice locale nu au acţionat pentru refacerea şi protecţia mediului sau nu au depus la termen declaraţiile declaraţiile pentru Administraţia Fondului pentru Mediu.

Ca urmare a neconformităţilor, au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 346.000 de lei. Cele mai consistente amenzi au fost de 60.000 de lei pentru nenotificarea APM privind desfăşurarea unei activităţi necuprinse în autorizaţia de mediu şi 50.000 de lei, pentru neadoparea unor măsuri privind deteriorarea mediului geologic şi neidentificarea riscurilor.

Pentru nedepunerea la termen a a declaraţiilor către Administraţia Fondului pentru Mediu, 84 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Teleorman au fost sancţionate contravenţional sau cu avertisment.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare