25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

781.000 de lei, prejudiciul adus bugetului local din Videle prin organizarea evenimentului “Zilele Oraşului”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Plăţi ilegale de aproximativ 8 miliarde de lei vechi, mai precis 7,81 de miliarde de lei vechi, către o societate comercială, au fost descoperite de auditorii Curţii de Conturi Teleorman, în urma unui control efectuat la primăria din Videle. Contactat telefonic, primarul Nicolae Bădănoiu a precizat că banii provin din organizarea evenimentului “Zilele Oraşului” şi a altor evenimente cultural artistice sau expoziţii. Edilul şef a mai afirmat că a contestat raportul Curţii de Conturi şi nu se va pronunţa până la o decizie finală a instanţei. Totodată, primarul Bădănoiu a spus că anul acesta evenimentul va fi organizat numai din donaţii, fără a mai implica bugetul local, în acest sens luând deja legătura cu mai mulţi agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului.

“În perioada anilor 2018-2020, din bugetul local al oraşului Videle au fost efectuate plăţi către o persoană juridică de drept privat, fără respectarea legislaţiei privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice”, se arată în raportul Curţii de Conturi. Ca măsură, instituţia a impus stabilirea întinderii şi recuperarea prejudiciului produs urmare a plăţilor nelegale efectuate către o persoană juridică de drept privat, fără respectarea legislaţiei privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare