15.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

77 de sancţiuni în numai 48 de ore. Poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.
În ultimele 48 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 77 sancțiuni contravenționale în valoare de 38840 lei, au reținut 12 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 1 certificat de înmatriculare. Dintre acestea, 37 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru alcool, 2 sancțiuni pentru depășire și 7 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.
Exemplificăm: La data de 27 noiembrie a.c., ora 18.00, polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Călmățuiu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 653, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “ conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La data de 27 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Traian, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare