22.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

632 de persoane au participat la cursurile organizate de ANOFM, în luna ianuarie 2021

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În luna ianuarie 2021, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 632 de persoane.Dintre acestea, 251sunt şomeri iar 270 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. 111persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivitprevederilor legale în vigoare.În perioada de referinţă au fost organizate 18 programe de formare profesională gratuite dintre care, 12 programe de calificare/recalificare şi 6 programe de iniţiere, perfecţionare sauspecializare.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri înlunaianuarie 2021,sunt: operator introducere, prelucrare, validare date-57, lucrător in comerţ-55, frizer-coafor-manichiurist -pedichiurist-34, instalator instalaţii tehnico sanitare şi gaze-24, competenţe în limba germană-17, contabil-16, inspector/ referent resurse umane-11, expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene-10, expert achiziţii publice-9, lucrător în structuri pentru construcţii-9, mecanic auto-9.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare