31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

6,17%, rata şomajului în Teleorman. Persoanele cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul lunii iulie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 8.861 şomeri (din care 3.747 femei), rata şomajului fiind de 6,17% .
Comparativ cu luna precedentă, rata şomajului se mentine la aceasi valoare şi cu 0,02 % mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
Din totalul de 8.861 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman, 1.1234 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7.627 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 6.789 şomeri provin din mediul rural şi 2.072 sunt din mediul urban.
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M Teleorman (44,95%), urmat de cei cu studii primare/fara studii (24,05%). Şomerii cu studii liceale sunt in proportie de 17.05%, iar 11.50% reprezinta someri cu studii profesionale/arte si meserii. Ponderea cea mai mica o au şomerii cu studii universitare 1,72 % precum si cei cu studii postliceale-0.73 %.
Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.057 persoane foarte greu ocupabile, 4.667 greu ocupabile, 1.657 mediu ocupabile, iar 480 sunt persoane uşor ocupabile.
Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Teleorman sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Teleorman la adresa www.teleorman.anofm.ro.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare