2.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, decembrie 9, 2023

35 de conducători auto au rămas fără permis, în weekend

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 09 – 11 iulie a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 420 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 350 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.
Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate,  polițiștii au aplicat aproximativ 350 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 160.000 de lei, au reținut 35 de permise de conducere și au retras nouă certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.
În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă (Bragadiru, Tătărăștii de Jos, Comoara), totodată fiind constatate cinci infracțiuni de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere (Alexandria, Plopii Slăvești, Pietroșani, Plosca, Turnu Măgurele), patru infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o alcoolemie peste limita legală (Slobozia-Mândră, Tătărăștii de Jos, 2 Zimnicea), o infracțiune de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (Crângeni) și o infracțiune de conducere a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare (Plopii Slăvești) .

Exemple:

Polițiștii rutieri au acționat  în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducere fără permis.
Astfel, la data de 11.07.2021, în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au depistat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Cervenia, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Zimnicea,  deși ar fi consumat băuturi alcoolice.Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, la data de 09.07.2021, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe raza municipiului Alexandria  , având dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.
De asemenea, au fost continuate  acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare