23.9 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 27, 2020

25 de liceeni din Alexandria, instruiți în domeniul Managementului de proiect, prin „Young Project Manager in CBC area”!

Articole noi

Vera Mitran, candidatul PNL pentru primăria Alexandria: „Am votat pentru o Alexandrie europeană, am votat pentru viitorul tinerilor noștri”

Vera Mitran, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, a votat, în această...

Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL pentru CJ, la ieșirea de la urne: „Am votat cu gândul la dezvoltarea județului Teleorman, cu gândul la locuri de...

Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Teleorman, a votat în acestă dimineața la una dintre secțiile de votare...

Județul Teleorman, sub COD PORTOCALIU! Meteorologii anunță grindină, descărcări electrice, averse și vijelii

Administrația Națională de Metorologie a emis o nouă AVERTIZARE, COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru majoritatea județelor...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 20 – 24 noiembrie, Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider în proiectul „Young Project Manager in CBC area”, a organizat la Alexandria cel de-al șaselea curs de instruire în domeniul Managementului de proiect destinat tinerilor liceeni din clasele terminale.

Acesta a fost destinat unui număr de 25 de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a, care studiază la următoarele instituții de învățământ din Alexandria: Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” (2 elevi), Liceul Teoretic „Constantin Noica” (1 elev), Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (6 elevi), Colegiul Național „Alexandru Dimitrie Ghica” (7 elevi) și la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” (9 elevi).

Programul de formare, ce s-a derulat pe parcursul a cinci zile, a fost susținut de traineri, cu o vastă experiență în domeniu, care au folosit metode moderne de formare, utilizând instrumente conform metodologiei PMI (Project Management Institute), activitatea concentrându-se pe exerciții practice aplicate pe grupuri de lucru.

Obiectivul organizării acestui program de formare a vizat dezvoltarea abilităților de manageri de proiect ale tinerilor, prin aprofundarea cunoștințelor privind: rolul managerului de proiect în cadrul organizației, prin construirea de scenarii de implementare a proiectului, bazate pe diferite ipoteze posibile; identificarea resurselor materiale, umane, financiare și necesitatea de a justifica alocarea lor; planificarea și organizarea echipei de proiect, definirea misiunilor, obiectivelor și responsabilităților; metodele de creare a unui cadru de încredere și dezvoltarea comportamentului cooperativ în echipă; riscurile și planurile de acțiune; instrumentele utilizate în managementul proiectelor; tipurile de conflicte și metode de rezolvare a acestora; variantele de luare a deciziilor.

După sesiunea de instruire în domeniul Managementului de proiect, în vara anului viitor va fi organizată o tabără, la care vor participa 14 elevi din România și 16 elevi din Bulgaria (câte 2 elevi din fiecare județ/district din aria transfrontalieră româno-bulgară). Tabăra de practică se va derula pe o perioadă de 5 zile, într-o locație atractivă, ce va fi dezvăluită la momentul oportun.

Pentru a participa gratuit la această tabără, elevii interesați trebuie să redacteze un eseu de maxim 2 pagini în care să spună care este, din punctul lor de vedere, Cel mai important element pentru succesul proiectului și să justifice alegerea lor.

Regulile de editare a materialelor sunt următoarele: fontul – Times New Roman, mărimea fontului – 12, spațierea – 1 rând distanță. Documentele vor fi salvate cu următoarea denumire Nume_Alexandria (unde Nume va fi schimbat invididual cu numele fiecăruia). În plus, pe lângă documentele atasate, elevii vor transmite și câte o fotografie personală. Eseurile vor fi transmise pe adresele de e-mail: office@aisser.ro și alinamaria.uricec@gmail.com.

Termenul limită de transmitere a mail-urilor în cadrul concursului de eseuri, pentru elevii din Alexandria care au participat la cursul de instruire, este 15 ianuarie 2019, ora 23:59.

Detalii despre tabăra de practică oferită gratuit tinerilor din aria transfrontalieră româno-bulgară veți afla la momentul oportun pe website-ul proiectului – www.esummerjobs.eu și pe pagina de Facebook – Esummerjobs.eu – https://www.facebook.com/esummerjobs/.

Pentru a afla mai multe informații despre activitățile proiectului, vă invităm să accesați pagina de internet www.esummerjobs.eu, precum și paginile de Facebook AISSER Călărași (https://www.facebook.com/AisserCalarasi/) și Esummerjobs (www.facebook.com/esummerjobs/).

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Vera Mitran, candidatul PNL pentru primăria Alexandria: „Am votat pentru o Alexandrie europeană, am votat pentru viitorul tinerilor noștri”

Vera Mitran, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, a votat, în această...

Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL pentru CJ, la ieșirea de la urne: „Am votat cu gândul la dezvoltarea județului Teleorman, cu gândul la locuri de...

Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Teleorman, a votat în acestă dimineața la una dintre secțiile de votare din comuna Țigănești. La ieșirea...

Județul Teleorman, sub COD PORTOCALIU! Meteorologii anunță grindină, descărcări electrice, averse și vijelii

Administrația Națională de Metorologie a emis o nouă AVERTIZARE, COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru majoritatea județelor din țară, printre care și...

PSD Teleorman, la final de campanie electorală. Adrian Gâdea: “Suntem singurul partid care a demonstrat ceea ce înseamnă responsabilitate”

Într-o coferință de presă desfășurată la sediul PSD, Adrian Gâdea, candidatul social democraților la funcția de președinte al Consiliul Județean Teleorman a afirmat că...

Samuel Calotă, candidatul ALDE pentru președinția CJ: „Avem candidați serioși, oameni credincioși care nu vor pârjoli bugetul localității sau al județului”

Într-un mesaj postat pe o pagină de socializare, cu numai două zile înaintea alegerilor locale, Samuel Calotă, candidatul ALDE pentru președinția CJ Teleorman, îi...

Articole similare