18.6 C
Judeţul Teleorman
duminică, octombrie 2, 2022

18 farmacii din Teleorman eliberează pastile de iodură de potasiu, în baza prescripţiei medicale

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iodură de potasiu a fost publicată de Ministerul Sănătăţii – este vorba despre aproximativ 2.500 de farmacii din toată ţara. Mai întâi trebuie să treceţi însă pe la medicul de familie, pentru prescripţia medicală în baza căreia vi se pot elibera pastilele de iod. Iodura de potasiu nu se administrează preventiv, ci se ridică de la farmacie doar pentru a o avea în casă, în caz de accident nuclear, au explicat în repetate rânduri autorităţile. De asemenea, pastilele de iod nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. Totodată, mMedicii de familie atenţionează şi că aceste reţete nu pot fi trimise online, fiind necesară prezenţa fizică la cabinet.
Potrivit listei publicată de către Ministerul Sănătăţii, în judeţul Teleorman, 18 farmacii eliberează pastile de iodură de potasiu, în baza prescripţiei medicale. Nouă sunt în municipiul Alexandria (Farmaciile Catena, Dr. Max şi GRF), trei, în Turnu Măgurele (Farmaciile Catena, Dr. Max), trei, în Roşiorii de Vede (Farmaciile Dr. Max) câte una în Videle şi Zimnicea ( Farmacia Minicaso, respectiv Dr. Max) şi una în localitatea Peretu (Farmacia Catena).

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua de 1 octombrie, declarată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este o ocazie deosebită pentru a adresa cele mai...

Articole similare