1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

145.538 de teleormăneni s-au autorecenzat. Zimnicea, Dracea, Poroschia și Beciu, printre localitățile fruntașe

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În intervalul 14 martie-09 mai 2022, al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru Recensământul Populației și al Locuințelor runda 2021, au fost completate un număr de 145538 chestionare la nivelul județului Teleorman. Dintre acestea, 43629 chestionare au fost completate în mediul urban și 101909 în mediul rural.
Din numărul total de chestionare completate, 117522 chestionare au fost completate prin autorecenzare asistată de către recenzori, iar 28016 chestionare au fost completate prin autorecenzare  directă, fără sprijin din partea recenzorilor.
Astfel, la nivel național, ponderea chestionarelor completate este de 46,3% și conferă județului Teleorman, locul 3 într-un TOP JUDEȚE AUTORECENZARE, realizat de Institutul Național de Statistică.
De asemenea, Institutul Național de Statistică, a făcut și un TOP REȘEDINȚE DE JUDEȚ, în acest sens municipiul Alexandria cu o pondere a chestionarelor completate de 43,4 %, ocupă locul 6.
La nivelul județului nostru, pe mediul urban, orașul Zimnicea este pe primul loc cu 74,7%, urmează în ordine, Alexandria 43,4%; Turnu Măgurele 38,3%; Roșiorii de Vede 35,6% și Videle 32%.
Pe mediul rural, cu o pondere de peste 70%, în ordine descrescătoare, comunele: Dracea, Poroschia, Beciu, Fântânele, Gratia, Tigănești, Răsmirești, Crângu, Vedea, Drăgănești de Vede și Brânceni.
La polul opus, se situează, descrescător, cu o pondere sub 25%, comunele: Troianul, Talpa, Călmățuiu de Sus, Islaz, Plosca, Balaci și Crevenicu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare