16.4 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

ŞI EU SUSŢIN EDUCAŢIA!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În Biblioteca Şcolii Gimnaziale ,,Ştefan cel Mare” din Alexandria, pregătită ca pentru o zi de sărbătoare de doamna bibliotecar Mariana Ţiţei, cu flori, baloane, expoziţie de picturi, de cărţi, de flyere, au avut loc ample manifestări dedicate zilei mondiale a educaţiei,  membrii Consiliului Şcolar al Elevilor coordonaţi de doamna Cristina Dobrică pregătindu-şi momentele  din timp, cu mult suflet, alături de educatorii lor.

Astfel că, la orele de educaţie plastică, elevii au ales să picteze tricouri cu sloganul comun ,,Eu susţin educaţia!”, dar personalizându-le diferit, folosind diferite cromatici, simboluri şi jocuri de fond. De asemenea, tehnicile de lucru au fost diferite, efectele cele mai deosebite fiind realizate folosind degetele, mâinile. Sub îndrumarea profesorului de educaţie plastică Cristiana-Mihaela Purcărea au aflat că pictura este un mod de a transmite emoţiile prin imagini, un mod plăcut de a înfrumuseţa lucrurile şi de a le reda o altfel de întrebuinţare,  funcţia utilă şi durabilă este cea care ne-a  atras într-un mod inedit de a ne transmite emoţiile într-un ideal mondial, acela de a susţine educaţia. ( o imagine face cât o mie de cuvinte! )

Elevii au aflat că educaţia nu începe odată cu şcoala, şi nici nu se termină  într-un final şcolar. Au devenit conştienţi de importanţa părinţilor în viaţa lor, educaţia debutând în familie, apoi preluată de educatori, de învăţători,  de profesori, ca, în final, să continue odată cu evoluţia fiecărui individ în parte, până la finalul vieţii. Din înţelepciunea dobândită pe parcursul vieţii unor mari filosofi, elevii au aflat că ,,Învăţăm toată viaţa şi tot neînvăţaţi  murim!” doar că ,,Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte!”.  Invitaţi fiind şi părinţii, elevii le-au pregătit semne de carte din materiale reciclabile pe care le-au pictat transformându-le în mici bijuterii pe care le-au oferit, cu drag, ca un (în)semn al  educaţiei permanente ( accesoriu nelipsit al celor ce iubesc lectura indiferent de vârstă).

Doamna director, Anca Vasile le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa limbii, care e un organism viu ce evoluează, la fel şi societatea, asemenea limbii, evoluează împreună cu noi, educabilii. Doamna Dobrin Paula le-a vorbit elevilor despre estetică, rolul artei în procesul educaţiei şi a prezentat frumoase momente artistice în limba franceză, muzică şi teatru. Dansul indian pregătit de doamna Luminiţa Eremia cu elevele de clasa a VII-a şi a VIII-a ne-au adus mai aproape de obiceiurile şi tradiţiile altor popoare ce ne fac să ne înţelegem între noi, să empatizăm.

La final, domnul director Marin Cristian le-a vorbit elevilor şi părinţilor lor despre manuale, despre conţinuturile lor, despre rolul manualului la orele de curs, discuţia devenind dezbatere de interes comun pentru viitorul copiilor şi evoluţiei acestora. Activitatea s-a încheiat în curtea şcolii cu eliberarea şi înălţarea baloanelor,  zborul simbolizând  evoluţia, înălţarea spirituală de care avem nevoie prin eliberare.

„Profesorul mediocru spune. Profesorul bun explică și demonstrează. Profesorul perfect inspiră.” Wiliam George Ward

Prof. Ed. Plastică,

Purcărea Cristiana- Mihaela

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare