13.8 C
Judeţul Teleorman
vineri, martie 29, 2024

Școala de vară 2021 la Școala Gimnazială nr. 2 Videle

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Școala online a reprezentat soluția pentru a continua învățarea în contextul pandemiei COVID-19, dar, așa cum subliniază specialistii, psihologii, acest context de învățare a avut efecte asupra stării de sănătate fizice, emoționale ale elevilor. Mulți copii și părinti au afirmat că, în perioada școlii online, copiii s-au confruntat cu probleme de creștere în greutate, stări de neliniște, anxietate, probleme de relaționare, dureri de cap, probleme de vedere etc. Timpul îndelungat petrecut în fata device-urilor a afectat, de asemenea calitatea relațiilor sociale. Copiii au suferit din cauza izolării, a lipsei de interacțiune cu colegii și profesorii lor, au suferit din cauza faptului că au pierdut din timpul petrecut împreuna cu colegii lor.
După o lungă perioadă de școală online, este nevoie de reconectarea copiilor și implicarea lor în activitati în aer liber, distanțați, dar împreună, pentru a asigura îmbunătățirea stării lor emoționale.
Proiectul ”Summer School” reprezintă soluția identificată de Asociația de părinți a elevilor Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle ”Scântei de geniu” pentru atenuarea efectelor negative ale pandemiei asupra elevilor școlii. Proiectul se implementează în colaborare cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle și cu susținerea OMV Petrom, fiind câștigător în cadrul competiției interne OMV Petrom, Campionatul de voluntariat 2021.
Scopul proiectului este de a reduce impactul negativ al școlii online asupra elevilor Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle, prin crearea unei alternative de petrecere a timpului liber împreună, într-un mod educativ, pe perioada vacanței de vară la scoala, sub supravegherea unor profesori voluntari, cu respectarea strictă a regulilor sanitare. Astfel, săptămânal, se vor organiza activități de învățare educative, recreative pentru cei 420 de elevi ai școlii, pe diferite teme, ecologie, arta, comunicare și dezvoltare personală, sport, stil de viață sănătos, ateliere de literatie, excursii etc. Prin intermediul acestora, ne dorim atât oferirea de ajutor la învățătura pentru recuperare și remediere, cât și crearea unei stări de bine în rândul elevilor noștri .
Considerăm că rezultatele în timp ale proiectului vor fi în materie de dezvoltare personală a elevilor care, prin implicarea în aceste activități, își vor dezvolta atașamentul și respectul față de comunitatea școlară, își vor dezvolta încrederea în forțele proprii, își vor dezvolta compețențe, abilități care îi vor ajuta să devină cetățeni activi, implicați, responsabili față de grupurile și comunitățile din care fac parte.
Totodată, proiectul contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, respectiv, ODD 4-promovarea unei educații de calitate prin valorificarea metodelor de educație non-formală, ODD8- muncă decentă și creștere economică, deoarece elevii din grupul țintă vor fi ajutați, stimulați șă își dezvolte cunoștințele, să recupereze golurile în învățare, să își formeze competențe, astfel încât să reușească să se integreze în viitor facil pe piața muncii, ODD 10- inegalități reduse, având în vedere că se va acorda o atenție deosebită elevilor din grupuri vulnerabile, afectați de lipsa accesului la tehnologie în timpul școlii online, cărora li se vor asigura condiții pentru participare la activitățile organizate.
Primele activități în cadrul proiectului s-au desfășurat în săptămâna 5-9 iulie 2021: ore de pregătire remedială, activități de lectură în aer liber atelierul interdisciplinar ”Colorăm vara”. Prezența unui număr mare de copii, zâmbetele și mulțumirile acestora au reprezentat pentru noi, organizatorii un feed-back care ne motivează să continuăm.

Coordonator,
Prof. Iorga Marinela Monica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare