19.2 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

Preşedintele CJ, Dănuţ Cristescu, şi primarul Dănuţ Cuclea, întâlnire cu oficialităţile din Pleven şi Nikopol

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Miercuri, 14 apriliea.c., a avut loc în municipiul Turnu Măgurele o întâlnire pentru prezentarea proiectelor comune derulate de municipalitate cu parteneri bulgari din districtul Pleven și municipalitatea Nikopol.

La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu, primarul municipiului Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea și reprezentanții partenerilor bulgari cu care se vor derula proiectele transfrontaliere, derulate în cadrul cooperării dintre municipiul Turnu Măgurele, districtul Pleven și municipalitatea Nikopol.

Municipiul Turnu Măgurele a depus în luna septembrie 2015, în parteneriat cu Municipalitatea Nikopol, Proiectul „I-TeN privind îmbunătățirea nodurilor terțiare Turnu Măgurele-Nikopole, pentru dezvoltarea durabilă a zonei, printr-o mai bună conexiune la infrastructura TEN-T” în cadrul Programului Interreg România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 1-O regiune bine conectată.

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți infrastructura de transport a ambelor noduri terțiare, respectiv 10 străzi situate de-a lungul și/sau la interesecția cu câteva drumuri naționale (DN52, DN51A). Acestea vor prelua traficul național și internațional, la fel și drumul municipal PVN 3123, precum și dezvoltarea unui mecanism comun, un management de trafic comun și un sistem informațional comun pentru transportul public.

Scopul proiectului este îmbunătățirea accesibilității în zona transfrontalieră, prin modernizarea a 10 străzi (6,276 km) din Cartierul Măgurele: – str. Călărași;

– str. Rampa Gării;
– str. Nucilor;
– str. Horia;
– str. Cloșca;
– str. Crișan;
– str. Avram Iancu;
– str. Mihai Viteazu, tronson între str. Școlii și str. Libertății;
– str. Viitorului, tronson între str. Școlii și str. Libertății;
– Drum acces Fabrica de conserve, prelungire str. Călărași până în DN 52.

Valoarea totală a proiectului este de 7.191.797,49 euro, din care suma gestionată de municipiul Turnu Măgurele este de 4.690.456,07 euro, iar cofinanțarea de 2% pentru municipiul Turnu Măgurele, reprezintă 93.809,11 euro. Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni.

Al doilea obiectiv privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere privește îmbunătățirea conexiunii dintre rețelele globale TEN-T, folosind nodurile terțiare Turnu Măgurele și Levski, drept „cap de pod” pentru sistemul de transport .

Proiectul vizează modernizarea a 5 străzi din municipiul Turnu Măgurele, însumând 1,909 km:

–      Chimiei (tronson cuprins între strada G-ral Praporgescu și strada Stadionului)
–      David Praporgescu (tronson cuprins între strada Taberei și strada Stadionului)
–      Mihai Bravu( tronson cuprins între strada G-ral Praporgescu și strada Griviței)
–      Sfânta Vineri (tronson cuprins între strada G-ral Praporgescu și strada Primăverii)
–      Taberei

Valoarea totală a proiectului este de 4.532.577,37 euro, din care municipiul Turnu  Măgurele va gestiona în calitate de lider de proiect suma de 1.936.406,03 euro, având o contribuție de 2%, în sumă de 38.728,12 euro.

Durata de realizare a proiectului este de 24 luni.

De asemenea, în cadrul Axei prioritare 2- O regiune verde, se va putea derula în parteneriat cu municipalitatea Nikopol, cu care a fost semnat, la sfârșitul lunii martie, contractul de cofinanțare, proiectul „Podurile timpului: o abordare integrată pentru îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural transfrontalier Nikopole-Turnu Măgurele”

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural din Nikopol și Turnu Măgurele.

Prin acest proiect, cele două municipalități și-au propus consolidarea, conservarea și restaurarea sitului arheologic Cetatea Turnu, în Turnu Măgurele și construirea parcului arheologic muzeu “Piers of time”, drumul de acces la biserica Cliff și la parcul arheologic, pentru municipalitatea Nikopol, precum și introducerea acestora într-un circuit turistic.

Lucrările care se vor executa asupra sitului arheologic Cetatea Turnu vor fi de conservare și restaurare a ruinelor cetății și fântânii, dar și de amenajare(arhitectură și peisaj), care va consta în executarea de alei pietonale, spații verzi și plantare vegetație, mobilier urban, realizarea unui iluminat arhitectural ambiental cu accente luminoase pe ruinele istorice, cu ajutorul unui sistem de proiectare de diferite intensități și stâlpi fotovoltaici, precum și împrejmuirea locației.

Valoarea totală eligibilă aprobată a proiectului este de 5.836.225,82 euro, din care municipiul Turnu Măgurele va gestiona suma de 2.461.697,17 euro.

Durata de implementare a proiectului este de 28 luni.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare