16.4 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

PORTATIV DE LUMINĂ ŞI CULOARE

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Marţi, 30 mai, 2017, a avut loc vernisajul expoziţiei  de desene intitulat sugestiv ,,Portativ de lumină şi culoare”, care s-a dorit o retrospectivă 2017 a elevilor din trei unităţi de învăţământ teleormănene, respectiv, Şc. Gimn. Nr. 5, profesor Baban Ion, Şc. Gimn. ,,Ştefan cel Mare” din Alexandria, profesor Purcărea Cristiana şi Şc. Gimn. Tătărăştii de Sus, profesor Silvia Pătraşcu.

Ideea de a expune lucrările copiilor a venit ca o complementară a vernisajului din data de 20 aprilie, 2017, când Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale din Teleorman, gazda noastră, a promovat lucrările unui artist matur, profesor  totodată, domnul Marin Popescu din comuna Gratia, fin observator al naturii înconjurătoare.

Un alt pictor matur ni s-a alăturat pentru a susţine tinerele talente, domnul Lupu Costel, care ne-a fost alături şi-n alte ocazii similare.

Expoziţia s-a dorit un omagiu ,,Măriei Sale, Copilul”, pe 1 Iunie fiind sărbătorită ziua internaţională a lui, iar, da, noi, profesorii lor, ne-am gândit să le punem în valoare creaţiile personale, să-i aducem în prim-planul care-i avantajează cel mai mult, ei devenind un model pentru colegi de-ai lor, mai mari, mai mici, dar şi pentru comunitatea locală care poate să beneficieze timp de două săptămâni  de picul de lumină şi culoare adus în sufletele celor care privesc cum arta naşte odată cu perceperea corectă a ei, acolo de unde ea izvorăşte, din talentul nativ, educaţia primită la timp şi foarte multă muncă şi implicare din partea celor ,,două feţe ale aceleiaşi file”, educatori-elevi.

Trei stiluri diferite de abordare a aceloraşi teme au fost sesizate în expoziţie, amprenta profesorilor regăsindu-se în modalitatea de abordare a lor, în tehnicile folosite de elevi, toate completând un imens tablou al copilăriei  fericite, căci asta au toate în comun, specificul vârstei şi libertatea de a-şi exprima sentimentele spontan prin game calde sau reci de culoare, altadată prin contrastele lor, prin elementele de limbaj plastic folosite uneori drept simboluri care transmit mesajul tacit, altădată drept scheme compoziţionale.

Cei mai buni critici au fost chiar ei, copiii, sosiţi în grupuri numeroase alături de părinţi, prieteni, dascăli. După cum spunea şi George Enescu, ,,Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule!”

,,Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câştigăm!” ( Victor Hugo )

La mulţi ani, dragi copii!

Profesor Educaţie Plastică,

Purcărea Cristiana-Mihaela

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare