11 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

O nouă reuniune zonală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” s-a desfăşurat la Giurgiu

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Astăzi, a avut loc reuniunea de informare „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor” pentru județele Giurgiu și Teleorman, în continuarea reuniunilor zonale de lucru demarate în 2019.

Autorităţilor locale au deschis evenimentul organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți (UMP CIPN). În continuare, reprezentanții UMP CIPN au oferit reprezentanților UAT-urilor din cele două judeţe informații despre gestionarea integrată a azotului şi reducerea emisiilor de azot la nivel de fermă, alături de prevederile privind gestionarea gunoiului de grajd.

De asemenea, au fost transmise noutățile apărute ca urmare a revizuirii Planul de Acțiune și a Codului de bune practici agricole, provocările pe care Directiva Nitrați le adresează fermierilor precum și perspective viitoare de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Reprezentanții APIA și OJFIR au prezentat reguli simple pentru pentru evitarea sancțiunilor la plățile privind normele de eco-condiționalitate.

Întâlnirea a continuat cu discuţii privind măsurile necesare protecţiei apelor în contextul provocărilor legate de nivelul poluării cu nitrați și starea de eutrofizare a apelor de suprafață din județele Giurgiu și Teleorman. Tot acum a fost prezentat şi Help-desk-ul, sistemul de tip rețea pentru transferul de informații către fermieri şi unde sunt promovaţi fermierii model ca factori de diseminare a informațiilor, alături de campania de informare publică şi celelalte evenimente ale proiectului.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole. Proiectul este în a doua fază, cea de finanțare adițională. În această fază a proiectului sunt finanțate peste 80 de comunități locale.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Rezultate foarte bune pentru Sportivii Secţiei de Karate la Cupa României de Karate SKDUN 2024

În perioada 11-12.05.2024 sportivii Secţiei de Karate din cadrul CSM ALEXANDRIA, aflaţi sub pregătirea lui Sensei Caracaleanu Sorin Gabriel...

Articole similare