19.6 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

Întâlnire transnaţională şi curs de formare în cadrul proiectului Erasmus+ „L-Cloud: Developing Tomorrow’s Cloud Education Leaders”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 25.01-31.01.2020 a avut loc cea de-a patra întâlnire transnaţională dar totodată şi cursul de formare din cadrul proiectului, +”L-Cloud: Developing Tomorrow’s Cloud Education Leaders”, la Atena în Grecia.
La curs au participat câte doi reprezentanţi din fiecare ţară-parteneră. Din partea Colegiului Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria au participat doamnele profesoare Gabriela Miţă şi Florentina Toma.
Proiectul ,,L-Cloud: Developing Tomorrow’s Cloud Education Leaders” se bazează pe un consorţiu puternic format din 6 parteneri din 6 ţări diferite: European Association of Career Guidance, din Cipru, în calitate de coordonator, Universitatea din Barcelona, DOUKAS SCHOOL, Grecia, EUROPEAN ASSOCIATION OF GEOGRAPHERS, Belgia, European Digital Learning Network, Italia, Colegiul Naţional Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria.
,,L-Cloud: Developing Tomorrow’s Cloud Education Leaders” este un proiect Erasmus + Acţiunea 2 în domeniul parteneriatelor strategice pentru educaţia şcolară. Aplicarea sistemului educaţional în cloud rămâne în continuare fragmentată deoarece, în timp ce Cloud Computing oferă multe avantaje, factorii de decizie nu sunt în mare parte conştienţi de beneficiile potenţiale pentru învăţare, predare, administrare şi management. Prin urmare, sunt necesare sisteme de instruire şi suport pentru a ajuta educatorii, să fie la curent cu mediul sistemelor Cloud Computing care se schimbă rapid. Conducerea este, de asemenea, necesară pentru schimbarea pedagogică, altfel educatorii vor continua paradoxul folosirii unor noi instrumente tehnologice cu metode de predare vechi. Principala problemă de astăzi nu mai este accesul la tehnologie, ci capacitatea de a stabili o conducere semnificativă pentru învăţarea bazată pe cloud, pentru predare şi administrare ca o bază durabilă pentru evoluţia educaţiei.
Cursul a fost format din 6 module din cele 6 arii de competenţă, decoperite şi fixate în urma validării de către fiecare partener implicat în proiect.
Cele  şase arii/module care au stat la baza cursului sunt: 1.Comunicare, colaborare şi participare în cloud computing; 2. Creativitate, inovaţie şi creaţie; 3. Dezvoltare profesională; 4.Leadership, etică şi responsabilitate; 5. Relaţii sociale, interculturale; 6. Pedagogic şi organizaţional. Fiecare modul parcurs şi-a atins obiectivele prin conţinut şi activităţile interactive realizate, a vut loc şi feedback.
Proiectul ,,L-Cloud: Developing Tomorrow’s Cloud Education Leaders” este conceput pentru a promova conducerea pentru schimbare în educaţie şi va produce următoarele rezultate principale:

  1. Dezvoltarea de îndrumări pentru abilităţile şi competenţele pentru liderii cloud ai educaţiei adaptive.
  2. Dezvoltarea unui cadru de calificare pentru liderii de cloud în domeniul educaţiei bazat pe competenţe. Acest proces include definirea şi validarea cadrului de competenţă, precum şi definirea unui program internaţional de certificare profesională.
  3. Proiectarea unui curs de dezvoltare a liderilor de educaţie adaptivă

Coordonator de proiect,
Prof. Eliza Sotirescu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare