10.6 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

În nouă localităţi din Teleorman, lucrările de cadastru şi carte funciară prin PNCCF şi POR au fost finalizate

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) desfăşoară lucrări de înregistrare a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, pe o suprafaţă de peste 6,8 milioane de hectare, din 2.420 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT). Finanţarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) şi din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. Potrivit documentului, în opt localităţi din judeţul Teleorman, este vorba despre Ciuperceni, Frăsinet, Liţa, Mârzăneşti, Orbeasca, Saelele, Stejaru şi Traian, lucrările au fost finalizate, prin PNCCF. De asemenea, în localitatea Segarcea Vale, lucrările s-au finalizat prin POR iar în comuna Drăgăneşti Vlaşca numărul cărţilor funciare deschise este de peste 11.000.
ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localităţi în 189 de UAT-uri, din totalul de 3.181 de UAT-uri, precum şi în aproape 22.000 de sectoare cadastrale. Dintre acestea, 70 de comune au fost cadastrate prin Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, finanţat prin POR 2014 – 2020. Numărul cărţilor funciare deschise cu fonduri europene este de 1.277.762. Astfel, până la data de 3 mai 2023, prin programele derulate, ANCPI a deschis peste 5,8 milioane de noi cărţi funciare, gratuit pentru cetăţeni. Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvenţiilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară 6,97 milioane de hectare (73%). În prezent, se desfăşoară lucrări de cadastru la nivelul întregului UAT în 533 de localităţi, dintre care 487 comune beneficiază de fonduri europene. Totodată, se derulează lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în 26.412 de sectoare cadastrale. Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri şi clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene şi din bugetul local al primăriilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

DANIEL BĂCANU-Primar Lisa. Cu o echipă de oameni bine instruiţi, comuna Lisa are viitorul asigurat

Daniel Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Lisa, este unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Teleorman. Serios, onest...

Articole similare