10.6 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

Dictatura Polaris continuă. Zeci de primării din Teleorman amenințate sau executate silit

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Controversata firmă de ridicare a mizeriei din județul Teleorman, Polaris Holding, a trecut de la amenințări la fapte. Pe rolul instanțelor, se află zeci de procese în care se cere executarea silită a unităților administrativ teritoriale. Motivul: datoriile acumulate în ultima vreme și penalitățile de întâziere ce, în foarte multe cazuri, se apropie de suma datorată. Până acum, firma a avut câștig de cauză. Mai mult, societatea a dat primăriile pe mâna ”recuperatorilor”. Societate de executări silite, Beja Împungerouă Nicolae și Împungerouă Doinița Mihaela, este împuternicită să pună în aplica titlurile executorii. Spre exemplu, primăria Călmățuiu este la un pas să se trezească cu conturile blocate, după ce instanța de judecată a admis solicitarea Polaris de încuviințare a executării silite, pentru o datorie de aproximativ 150 de milioane de lei vechi. Și asta nu e tot. Primăria Călmățuiu mai are de achitat către Polaris în jur de un miliard de lei vechi pentru serviciile de salubrizare, efectuate în perioada 1 august 2014- 30 martie 2016, pentru un număr de 872 de localnici.

Alte procese ale firmei Polaris împotriva primăriilor din zona Roșiorii de Vede sunt la Olteni ( datoria se ridică la 110 milioane de lei vechi), Troianul, Dobrotești, Crângeni, Călmățuiu de Sus sau Sfințești.

Asta în timp ce nimeni nu a avut curajul, nici măcar Consiliul Județean Teleorman, să cheme în instanță societatea Polaris pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

După cum se știe, prin contractul de concesiune ” Servicii publice de colectare şi transport a deşeurilor municipale solide în judeţ”, semnat de către Polaris cu Consiliul Judeţean Teleorman, concesionarul se obliga să investească aproximativ 3,4 milioane de euro. Sumele necesare trebuiau să provină din bugetul firmei şi să fie realizate în 4 săptămâni de la semnarea contractului. În realitate, firma Polaris a uitat să-şi respecte obligaţiile stipulate prin contract, încasând bani de la populaţie, fără să investească nici măcar un leu.
În fapt, pentru atingerea scopului activităţii concesionate şi asigurarea unor servicii eficiente şi de calitate, pe lângă bunurile proprietate privată puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Teleorman, şi anume vehicule de transport, euro containere şi euro pubele, concesionarul s-a angajat ca după intrarea în vigoare a contractului, respectiv după data de 14 iunie 2013, în perioada de mobilizare, care conform graficului era de 4 săptămâni, să execute din fonduri proprii investiţii efective în sumă de 2.739.949,00 euro fără TVA.

Toate astea au rămas doar pe hârtie, iar ”mizilicul” de 3,4 milioane de euro este plătit în fiecare secundă din buzunarul fiecărui teleormănean.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

DANIEL BĂCANU-Primar Lisa. Cu o echipă de oameni bine instruiţi, comuna Lisa are viitorul asigurat

Daniel Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Lisa, este unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţul Teleorman. Serios, onest...

Articole similare