10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Dezastru, după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională. Judeţul Teleorman, pe locul II, în “Topul ruşinii”. “Groparul” Valeria Gherghe rezistă!

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După publicarea rezultatelor de la Evaluarea Naţională, înainte de contestaţii, învățământul teleormănean este în comă profundă. Notele afișate pe pagina oficială a Ministerului Educației arată că Teleormanul ocupă, din nou, un ”onorant” loc II. Evident, într-un ”top al rușinii”, de la coada clasamentului. Suntem înaintea judeţului Giurgiu. Doar ăştia sunt mai proşti decât noi! În timp ce vecinii noştri se laudă cu un procent de peste 53%, la capitolul elevi ce au obţinut nota peste sau egală cu 5, noi ne lăfăim cu rezultate de excepţie. I-am bătut măr! Avem 58% rata elevilor ce au luat nota 5 sau peste. În comparaţie, în judeţul Brăila – 87,6% dintre elevi au luat note peste 5, la Cluj – 87,4% iar la Prahova – 84%.

În următoarele zile, după rezolvarea contestațiilor, iarăși generăleasa o să apară într-o conferință de presă, pentru a îndruga verzi și uscate. Că rezultatul este mai bun decât anul trecut, că se fac eforturi supraomenești pentru reformarea învățământului teleormănean, că trebuie să avem răbdare, că, că, că…Într-un cuvânt, că suntem pe drumul cel bun, iar la anul vom fi spuma țării.

Parcă ne-o imaginăm pe ”nepieritoarea” Valeria Gherghe cum o să spună: ”în următoarea perioadă vom propune o dezbatere publică, o analiză amănunțită a rezultatului de la Evaluarea Naţională, la care o să participe elevi, părinți, profesori și vom lua măsuri pe termen lung pentru îmbunătățirea rezultatelor elevilor. Împreună, putem face ca lucrurile să evolueze”.

Doamna general, ”gropar” al învățământului teleormănean, nu vă mai obosiți. Efortul nu face bine pe caniculă. Aveți speech-ul de anul trecut. Puneți tot placa aia. Nu s-a zgăriat. A fost ceruită bine. Nu vă fie teamă, nimeni nu o să vă acuze de bătaie de joc! Sunteți intangibilă! Noi, părinții, la fel de creduli am rămas! Pentru că, nu-i așa, cât e PESEDEU-n floare, nici în buche nu mă doare?!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare