19.2 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 14, 2024

Big Brother-directorul Armeanu- blochează salariile la Şcoala „Mihai Viteazul” din Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Deși data de 10 a fiecărei luni este data în care se plătesc salariile în școlile din Alexandria, angajații Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Alexandria vor trebui să mai aștepte cel puțin o zi sau mai multe, totul depinzând de vrerea directorului Cristea Armeanu de a semna ștatele de salariu. Concret, deși contabilul unității i-a înmânat în dimineața zilei de 9 octombrie ștatele de salariu pentru a le semna, acesta a refuzat, motivând ca sunt ore în condică nesemnate de câțiva profesori. Cu toate că nu există niciun articol de lege care să-i dea dreptul la o asemenea decizie, respectivele acte au rămas nesemnate, iar ziua de salariu se va amâna cu cel puțin o zi. Este, cel puțin, ilară decizia d-lui Armeanu, un director care se bate cu pumnul în piept că el lucrează conform legilor.  Dacă au rămas ore nesemnate în condică, trebuiau operate ca și ore neefectuate la sfârșitul zilei de lucru de către domnia sa, având obligația de a contrasemna condica la încheierea zilei după ce și restul cadrelor didactice completaseră și semnaseră în rubrica cuvenită. Cu toate acestea,  domnia sa a considerat că trebuie pedepsit tot colectivul școlii din cauza câtorva scăpări ale unor cadre didactice. De parcă acesta ar fi cel mai mare păcat al sistemului școlar. Vorbim totuși de profesori care au reușit să ducă această școală la un nivel cu mult peste media sistemului educațional teleormănean, școala „Mihai Viteazul” remarcându-se an de an prin rezultatele obținute la diverse olimpiade și concursuri județene sau naționale ori prin procentul de promovabilitate de peste 90% de la examenul de evaluare națională.  După ce că lefurile din învățământ sunt așa cum sunt, cadrele didactice mai trebuie să suporte și toanele megalomanice al unui director lipsit de simtul realității. Mai ales că este și luna de după concediu, iar resursele financiare ale profesorilor sunt epuizate , majoritatea având copii în postura de elevi sau studenți, iar cheltuielile de început de an școlar sau universitar sunt mari. Nu mai vorbim de faptul că ratele bancare rămân neachitate, scadența fiind, în majoritatea cazurilor,  în preajma zilei de salariu. Iar Biroul de credite nu iartă datornicii care sunt la discreția deciziilor absurde ale unor inși care confundă o instituție de stat cu propria satrapie.

Această decizie vine să completeze un lung șir de abuzuri în scurta perioadă de când d-l Cristea Armeanu a fost reînscăunat în postul de director în ianuarie 2017. In urmă cu câteva zile, a refuzat să vizeze carnetele de elev ale unor elevi de clasa I deoarece respectivii copii aveau o fotografie pe carnet în care nu erau îmbrăcați în bluză albă. Regula pe care d-l Armeanu dorește să o impună în școală este ca toți elevii să vină îmbrăcați în cămașă sau tricou alb și pantalon sau fustă neagră/bleumarin. Iar copiii care nu se supun acestei reguli sunt umiliți de către director în prezența colegilor  si a cadrelor didactice, el intrerupând orele aproape zilnic pentru a verifica dacă elevii sunt imbrăcați după cum doreste. În alte situații, elevii sunt scoși de la ore și li se cere să-și sune părinții ca să le aducă haine conform dorinței directorului. Deși statutul elevului, prin articolul 16, alineatul 6 interzice mustrarea elevului în fața colectivului de colegi, pentru d-l Armeanu nu reprezintă mai mult de o scriere apocrifă de care se poate debarasa după propria vrere. Iar scoaterea de la ore din motive de uniformă neconformă cu cea impusă de școală nu este permisă de același statut, art. 14, lit. c) specificând clar acest lucru! Cu toate acestea… Facă-se voia Domnului!,  adică a domnului Armeanu!  În urmă cu aproximativ o lună, cinci elevi ai școlii au fost scoși de la ora de pregătire la matematică și duși în biroul directorului unde au fost puși să-și sune părinții ca să le fie aduse hainele în care i-a vrut îmbrăcați …MARIA SA! Deși sunt elevi de clasa a VIII-a, urmând să susțină examenul de Evaluare Națională chiar la disciplina de la care au fost scoși, pentru d-l Armeanu era mai important ca în școala al cărei, vremelnic, director este, să se facă cum dorește el. De asemenea, profesorii diriginți sunt amenințați de catre director cu faptul că în următorul an școlar nu vor primi dirigenție dacă nu conving elevii să vină îmbracați cum a hotărât el, dându-li-se note claselor prin prisma vestimentatiei.

Asemenea atitudine a d-lui Armeanu proliferează și din cauză că spiritul civic în Teleorman e mai rar decât floarea de colț în Pădurea Deliormanului. Puțini părinți au luat atitudine, iar majoritatea cadrelor didactice nu reclamă situațiile anormale din teamă . Vorbim de oameni captivi unui sistem din care nu se poate evada, societatea locală neoferind o alternativă pe piața de muncă a angajaților din sistemul educațional.

Sperăm că Inspectoratul Școlar Județean va lua măsurile aferente pentru ca în această școală de prestigiu procesul educațional  să se desfășoare conform Legii Educației Naționale, Statutului Elevului sau a Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Invățământ Preuniversitar,  nu după cum dorește directorul. De asemenea, ar fi indicat ca și cadrele didactice ale școlii să ia atitudine împotriva acestor excese, nefiind normală o poziție de supunere oarbă. Dacă azi se întâmplă să se amâne ziua de salariu și nimeni nu zice nimic, mâine s-ar putea să se trezească concediați doar pentru că nu sunt plăcuți ochilor directorului. ISJ Teleorman este  instituția care veghează la buna funcționare a învățământului și e de sperat că  nu va tolera ieșirile în decor ale d-lui Armeanu. S-au dus vremurile când fostul inspector general era invitat de vază al directorului Armeanu la diverse sindrofii în cerc restrâns organizate în școală, iar plângerile profesorilor la adresa directorului erau clasate.Și erau destule!  Sau situații când calificativul anual al unui profesor  nu a fost  „Foarte Bine”  doar pentru că nu dăduse nota dorită de părintele unui elev,  părinte care era membru în consiliul de administrație al școlii, justiția trebuind să repare nedreptatea și să oblige școala la despăgubiri morale. Iar acești bani au fost plătiți din fonduri publice și nu din buzunarul celor care au decis discreționar.  Nu în ultimul rând, Sindicatul din Invățământul Preuniversitar Teleorman ar trebui să se autosesizeze și să deschidă acțiune în instanță împotriva unei decizii prin care drepturile salariale ale propriilor cotizanți să fie amânate după cum are chef directorul! Asemenea situații trebuie eradicate din start, nu așteptat să se creeze un sistem distopic orwellian în care un „frate mai mare” să formeze în loc de personalități și caractere doar indivizi obedienți!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria face angajări. Se caută infirmieră şi asistenţi medicali

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare